Holly Jackson - Jó kislányok, rossz viszonyok

 




„– Megígérsz nekem valamit? Megígéred, hogy jó életet élsz? Teljes, boldog életet. Élj jó életet, az ő kedvéért, mert ő már nem teheti meg.





Személyes véleményem:

Igazából az egész sorozatot ledaráltam kevesebb, mint egy hét alatt, mivel nagyon szerettem. Itt már a cím is értelmet kapott, ami szerintem nagyon ötletes. A karakterek sokkal jobban voltak kidolgozva és a nyomozati rész is sokkal erőteljesebb volt.

Magáról a történetről:

Pippa úgy dönt, hogy a saját-és mások érdekében abbahagyja a nyomozást, de előbb befejezi a Podcasteket, amiket az Andi ügy nyomozásából rakott össze, hogy mindenki megismerje a tényeket és természetesen a hibákat is, amiket a rendőrség elkövetett. Szerintem ez tök jó, mert így bár a hibáit annyira nem mondja el, viszont a tényeket és az igazat felteszi, viszont most van egy bökkenő. Van egy új esete, amit bár nem akart elvállalni mégis megtette, hisz nem tehetett mást. Egy barátjának Connornak szüksége van rá a testvére, Jamie Reynolds eltűnése miatt. Pip viszont elköveti azt a hibát, hogy minden egyes részletet a nyomozásából feltesz a podcast műsorban. Minden egyes hibáját, rossz gondolkodását. Nem tudom, hogy azért, mert a nyilvánosság segítségére számított vagy, mert így jobban pörgött a csatorna. A csatornája életre kelt és mindenki csak találgatni tudott, hogy mi történhetett és mi állhat a háttérben. A lány nem gondolta volna az elején, hogy Jamie eltűnése, egy rémes titkot fog a felszínre hozni.

Szerintem maguk a nyomozások már sokkal jobban ki voltak dolgozva, iszonyú érdekes volt az egész menete és az is, ahogy próbálta kezelni a nem várt helyzeteket. Általában az szokott lenni, hogy az első rész nagyon ütős, majd jön a folytatás, ami annyira mégsem. Na itt pont nem ez történt, a második rész erősebben ütött, mint az első.

A rendőrség továbbra sem segített neki semmiben és mikor jöttek addigra már késő volt. Továbbra sem értem, hogy hogyan lehetnek ennyire nem törődőmök. Mintha semmi sem számítana.

Egyben az egész:

Tarts Pippel te is egy újabb, elképesztő nyomozásra. Hidd el nem fogsz csalódni benne. Újabb eset, még nagyobb kaland és egy hatalmas titok, melyben a titkosszolgálat keze is benne van. Szóval tényleg megéri elolvasni, hisz nyomozásból nem lesz hiány. Pip és Ravi kapcsolatából is kapunk pár dolgot, de mégsem viszi el az ő részük romantikus irányba a történetet. Pont tökéletes.

Idézetek:

„– Tudom, milyen érzés – jegyezte meg Nat. – Ez a harag. Amikor legszívesebben porig égetnéd a világot, és csak néznéd a lángokat.

„– Mi a… – Ravi leengedte a karját, a szeme elsötétült, mély érzelmek kavarogtak benne. – Mit művelsz?
– Nem tudom.
– Akkor most mi van, az egész világot gyűlölni akarod, engem is beleértve?
– Talán – bólintott a lány.

„– Minden kockázattal jár – válaszolt a férje. – Az is, ha átmegyünk az úton. Akkor se lenne ez másként, ha újságíró lenne vagy rendőrtiszt. És tényleg megtiltanánk neki, hogy ilyen karriert válasszon, csak mert kockázattal járhat? Mellesleg hozzáteszem: jó nagydarab vagyok. Ha valaki csak gondolni mer arra, hogy ártson a lányomnak, letépem a fejét.

„Mindenhová követi Pipet. Mellette ül a sötét kocsiban. Meglapul a takaró alatt az ágyban. Pip reszket és a fülét fogja, és hiába üvölt a fegyverre, hogy hagyja békén.
Soha nem szabadul tőle.”

„Azt hiszed, felismernél egy gyilkost.


Ha megszeretnéd rendelni a könyvet katt ide! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.