Értékelés: Taylor Jenkins Reid - Evelyn Hugo hét férje

 




„Tényleg, miért nem jöttem rá eddig a pillanatig, hogy az önbizalmamról van szó? Hogy a legtöbb bajom gyökere, hogy biztosnak kellene lennem magamban, és akinek ez nem tetszik, annak megmondani, hogy kapja be?





Személyes véleményem:

Már az első hetekben felkeltette a könyv a figyelmem mikor megjelent, viszont nem igazán volt időm elolvasni vagy épp az értékeléseket megírni. Valahogy úgy áll, hogy a molyos listámon az olvasott könyveket már elolvastam, csak míg nincs értékelés addig ott van, hogy hello még nem fejezted be. :D

De térjünk vissza a könyvre. Maga a cím és a borító volt az első, ami megfogott, hisz olyan kiskosztümös könyv benyomását kelti és valójában mégsem az. A fülszöveg elolvasása után pedig már biztos voltam benne, hogy ez a könyv az én könyvem és konkrétan pár nap alatt el is olvastam, hisz amikor volt szabad 5 percem már vettem is elő a könyvet, hogy tudnom kell mi van a következő oldalakon.

Magáról a könyvről:

A történet főszereplője elsősorban Evelyn Hugo, aki már elmúlt 80 éves, így igazán van miről mesélnie. Evelyn fiatalkorában ünnepelt sztár volt és most úgy döntött, hogy aukcióra bocsátsa pár ruháját, amiket élete fontosabb/lényegesebb időszakában viselt. Ha pedig ez még nem lenne elég, hogy mindenki róla beszéljen, úgy döntött, hogy interjút is ad, de csak egyetlen egy újságírónak hajlandó megszólalni, aki nem más, mint Monique a Vivaldi újságírója. Bár a cég megpróbált egyezkedni, hogy más csinálja az interjú, ő hajthatatlan volt.

Viszont már az elején kiderül, hogy ez interjú helyett életrajzi regény lesz, amit a lány csak azután adhat ki, mikor Evelyn már elhunyt. Monique végül belement és mindennap meghallgatja és írja a nő életrajzát, így utazunk vissza az időben Evelynnel. Minden egyes nagyobb fejezet megmutatja Evelyn életét és hogy hogyan került kapcsolatban a férjeivel és persze azt is, hogy milyen volt mellettük az élete és miért lett végül.

Időközben megtudjuk, hogy ki volt az igazi a színésznő életében és a végére jött a csattanó, hogy miért a lányt választotta.

A történetben szóba kerül a szegénység és hogy egy ambiciózus lány mennyire kiszeretne ebből törni. A bántalmazás, melyről hallgatni kell és a nemi identitás is szerepet kap.

Egyben az egész:

A könyv rettentő érdekes volt, ahogy Evelyn mesél az életéről és tanít minket arra, hogy a céljainkat érjük el. Sose alázkodjunk meg és tegyünk meg mindent azért, amit el szeretnék érni, hogy végül azt az életet éljük, amit megálmodtunk magunknak.

Evelyn már az elején elkezdte tanítani a lányt, hogy ne becsülje le magát, hisz mikor szóba került, hogy az életrajzi könyv csak a nő halála után mehet ki a boltok polcaira, elérte, hogy Monique kérdezzen. Pl. Hogy mikor számíthat arra, hogy meghal. :D Hisz már 80 éves elmúlt azért bármikor benne lehet a pakliban, viszont mivel erre Evelyn nem reagált, így ütötte tovább a vasat, hogy akkor már most legyen valami, amit felfog tudni mutatni.

Imádtam a jellenfejlődést a könyvben és tetszett ahogy a nő elmesélte minden fontosabb momentumát és fájdalmát az életéből. Mintha a szeme előtt pergett volna le, az elmúlt 70 -80 év.

Ha megszeretnéd rendelni a könyvet akkor KATT ide! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti. 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.