Értékelés: Sally Franson - Ami igazán számít

 „Azt sem sejtettem, hogy azok az igazán kemény behatások, amelyek gyerekkorban érik az embert, valójában sohasem múlnak el.Fülszöveg:

Casey Pendergas egykori angol szakos könyvmolyként egy sikeres reklámügynökségnél gályázik, ahol busásan megfizetik, amiért ügyesen bánik a szavakkal. Habár a gondolat, hogy elpazarolja a tehetségét, gyakran nyugtalanítja Casey-t, végül mindig sikerül elhessegetnie a gyötrő kételyeket. Hiszen nem bűn, ha valaki fizetni akarja a számláit, nem igaz? És az sem feltétlenül baj, ha olykor még pezsgőre is futja…
Főnöke egy nap különleges feladattal bízza meg a tehetséges fiatal lányt: győzze meg az általa bálványozott írókat, hogy a közösségi médiában bizonyos cégek termékeit népszerűsítsék. Bár Casey kezdetben nem bízik a sikerben, hamarosan rá kell jönnie, hogy a könnyű meggazdagodás reményében az írók nagyon is készségesen dobják sutba meggyőződéseiket. Vajon megéri részt venni egy végtelenül kiábrándító projektben akkor, ha átkozottul jól fizet? Vagy itt az idő mindent hátrahagyni, és visszatérni az ifjúkori álmokhoz?
Sally Franson regénye a kritikusok szerint olyan, mintha Az ördög Pradát visel és a Mad Men – Reklámőrültek szerelemgyereke lenne. Az Ami igazán számít humoros, szókimondó alkotás, amelyből Meg Ryan közreműködésével filmadaptáció készül a Netflixre.

Személyes véleményem:

Alapjáraton egy nagyon cuki kisolvasmányra gondoltam, hisz a borítójából ez jött le és ez volt elsőre, ami megvett. Aztán a cím volt a második, ami felkeltette a figyelmemet. Viszont teljesen mást kaptam az olvasmánytól. Nem mondom azt, hogy gördülékenyen ment és nagyon jó barátok leszünk, inkább amolyan egyszer elolvasható kategória. Legalábbis nálam.

Magáról a könyvről:

Főszereplőn Casey, aki remekel a szakmájában. Mindig tudja, hogy mit szeretne az ügyfél és hogyan reklámozza az ügyfél termékeit. Tökéletes élete van és úgy tűnik mindent elért, amit szeretett volna és mindene megvan, amire vágyik. Viszont a csillogásnak ára van és Caseynek be kell látnia, hogy ebben a világban csak úgy maradhatsz fent, ha átgázolsz mindenen és mindenkin. Akikre eddig felnéztél, azokra mára már megvetéssel nézel, hisz semmi és senki nem az, aminek látszik. Az emberek irányíthatóak és megvehetőek.

Majd jött egy fordulat, ám elsősorban nem a munkában, hanem a magánéletében, ami miatt sajnos a csúcsról leesett és új irányt kellett vennie az életének. Azt pedig, hogy ez, hogy ugorja meg a mindenre elszánt lány? Ahhoz el kell olvasnotok a könyvet.

Nem mondom, hogy a kedvenc karakterem lett, hisz az elejétől a végéig csak kívülről szemléltem az eseményeket. Nem tudtam átélni a könyvet, pedig azokat szeretem a legjobban.

Egyben az egész:

Érdekes könyv volt és végül magyarázatot kapunk a könyv címére, hisz idő míg rájövünk arra, ami igazán számít. Kicsit csapongó a könyv, nehéz követni a dolgokat és nem is mindig zárul le minden. Szóval ennél tényleg jobbra számítottam, de egyszer tényleg elolvasható, hisz van mondanivalója. Csak kell az erő, hogy folytasd mikor elveszíted a motivációt hozzá.

Ha megszeretnéd rendelni Katt ide. 😊

Köszönöm a lehetőséget az olvasásra a kiadónak!

Xoxo, Patti! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.