A kegyetlen valóság: Értékelés - Jenny Mollen - A lájkok városa

 




„Belém hasított a szomorúság. Olyan régen volt már, hogy Iliyán kívül bárki más vonzónak talált. Tudtam, hogy nem kellene ilyesmivel törődnöm. Egy anya eszének fontosabb dolgokon kellett volna járnia. De nem tudtam megállni, hogy ne sírjam vissza azokat a napokat, amikor láthatóbb voltam.



Személyes véleményem:

Huh már egy ideje szemezek a könyvvel és két hete körülbelül már sikerült is befejeznem csak az időhiány miatt az értékelés írásokkal kissé hadilábon állok, mint az a molyos olvasmányos listámon is látszik, hisz minden, ami ott szerepel már el is van olvasva, de majd egyszer a végére jutok mindnek.

Nekem kimondottan a könyv nagyon tetszett, hisz bemutat egy olyan világot, ahova rettentő sokan szeretnének tartozni, főleg a mai Z generáció és valamilyen szinten mi könyves bloggerek is ilyen körökben mozgunk, hisz mi bár nem úgy mint az influenszerek, de a kiadókkal lévő kapcsolatunk miatt azért kapunk könyveket.

Magáról a könyvről.

A könyv főszereplője egy anyuka, Mag, aki szeretne visszatérni a munka világába közben pedig rettentő sok inger éri. Hisz az instamamik mindig megmutatják, hogy hogyan kellene kinézned, öltözködnöd, edzened és természetesen nevelni a gyereket. Közben pedig egy olyan közösségben kell élned, ahol elvárás, hogy a gyermeked a legmenőbb iskolába járjon, ahol természetesen, majd valami jólmenő cég ügyvezetője lehet. Hisz akkor vagy jó szülő, ha mindent előterem tessz a gyermekednek.

Az instamamik köztudottan kiteszik a gyermeküket az emberek elé, bele sem gondolva, hogy később ezzel talán károkat okoznak nekik. Daphné is egy olyan nő. Bár az ő gyermekei nincsenek kitéve mégis mindenről beszámol, a legmenőbbek egyike, viszont a házassága egy kudarc a felszín alatt. Ezt persze nem ismerné be senki, hisz a tökéletességet kell mutatni az embereknek. Semmi mást nem szabad. Drága ruhák, nyaralások, edzések természetesen a tökéletest testér, hisz ha pár kiló plusz van rajtad az már nagyon nagy probléma.

Ez a világ a lájkokról szól és közben az ember tönkremegy benne, hisz egy ideig bulinak tűnik, de utána belefáradsz és belefárad mindenki, aki az életedbe van és belerángattad ebbe.

Viszont ezeken felül több dolog is téma lesz, hisz sokszor a férfiak nem dicsérik annyit a párjukat, pedig nekik is szükségük van rá. Nem azt mondom, hogy mindig dicsérje, de ha főz, akkor néha 1-2 jó szót nem tart semmiből mondani, vagy ha süt valamit. Ezzel pedig biztos feldobják a párjuk napját. Néha ha úgy gondoljuk, vagy látjuk, hogy a párunk nem mer magának venni semmit akkor küldjük el és mondjuk meg, hogy vegyen magának valamit, ami miatt tényleg jobban tudja érezni magát. Csak pár dolog, ami miatt sok minden változhat, hisz attól, mert valaki anyag vagy apa lesz. Ne felejtsen el nő és férfi maradni vagy férj és feleség.

Egyben az egész:

Szerintem roppant tanulságos könyv a média és az influenszerek világából. Ahova mindenki be akar lépni, de csak kevesek tehetik meg. Viszont a csillogásnak és a gazdagságnak borzasztó nagy ára van. Amit a főszereplőnk is a saját bőrén fog megtapasztalni. Az pedig, hogy Mag a felszínen fog-e tudni maradni csak akkor derül ki, ha elolvasod a könyvet.

Ha megszeretnéd rendelni a könyvet akkor Katt ide! :)


Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.