Értékelés: Kiera Cass - A szirén + NYEREMÉNYJÁTÉK





Fülszöveg:
A szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.



Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.

Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét... Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat... És Kahlen nem is akarja megtagadni.

Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.



Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.

Oldalak száma: 296

Borító: FÜLES, KARTONÁLT

Súly: 318 gr

ISBN: 9789634066019

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2018

Árukód: 2711776 / 1172599

Fordító: Gondáné Kaul Éva


Borító: 5/5



Igazából valamiért minden Kiera Cass könyv borítója csodálatos. Mindegyikben van valami különleges, ami meg fog és egyszerűen le se tudod venni róla a szemed.




Személyes vélemény:



Vajon lesz, olyan mikor csalódok egy Kiera Cass könyvbe? Imádtam minden egyes szavát, de tényleg. Valahogy mindig is szerettem a sellőkről, szirénekről szóló történetet, de ehhez hasonlóval még nem találkoztam. Ténylegesen 2 nap alatt sikerült elolvasnom igaz ebbe benne volt, hogy napközben csak metrón tudtam olvasni. De ki ne szeretne ilyen csodálatos könyvet hirdetni az utcán vagy a tömegközlekedésen? J


Magáról a történetről: 



Már az elején megismerjük Kahlent, aki a családjával utazik egy hajó, ami tragikus körülmények között a hajójuk elsüllyedt. Viszont Kahlen annyira élni akart, hogy az óceán megmentette és szirénné változtatta. Az időben lesz egy hetven éves ugrás, ami közben Kahlen már 70 éve áll az óceán szolgálatában. Viszont nem ő az egyetlen szirén, hiszen rajta kívül még van 3 „testvére”, akikre szintén azok a terhek nehezednek, mint rá. Évente el kell menniük az óceánon egy kijelölt helyre, amit az Óceán kiválaszt és énekelniük kell. Mind ismerjük a szirének énekéről szóló történetet, ami halálba csábítja az éneket meghallókat. Az Óceán pedig megeszi ezeket az embereket, hogy enyhítse étvágyát. Bármilyen gonosznak is tűnik az Óceán számomra egy nagyon barátságos és szerethető volt. Olyan, mint egy édesanya igazából és Kahlen így is tekintett rá. Viszont volt, ami a hangjuknál is veszélyesebb még pedig a hallgatásuk. De, hogy miért? Hát az el kell olvasnotok.


Viszont vannak szabályok. Az emberek előtt nem szólalhatnak meg. Nem élhetnek komoly kapcsolatban és nem kereshetik fel a családtagjaikat. Ez most lehet, durván hangzik, de szerintem elég érthető dolgok ezek, hogy mit miért nem lehet. Viszont a sors és a lelkitársak ellen még az Óceánnak sincs hatalma. Kahlen élete és persze Szirén testvéreié egycsapásra megváltozik, mikor találkozik Kahlen, Akinlivel. A fiú a némaságán is túllát és akkor is figyel rá mikor senki sem. Kevés idejük jut egymásra, alig töltenek együtt egy napot és egy délután, mégis a sorsuk összekovácsolja őket. De a lány nem akarja megszegni a szabályokat, mivel már csak harminc éve van, még sem tud mit tenni.

Kedvenc idézetek:
„Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.”

 
„Bárcsak elmagyarázhatnám neki, hogy egy rövidre szabott teljes élet sokkal jobb egy üres életnél, amelyben csigalassúsággal telnek az évek.”


 
„Nem hiszem, hogy bárki képes egészében egy másik személyért létezni. – (…) – Bár lehet, hogy így van. Ha megtalálja a megfelelő személyt. Ebben a pillanatban azt hiszem, hogy érted képes lennék élni.”



Most pedig dobpergést!


Mivel a blogom ebben a hónapban lesz fél éves meg szeretnélek lepni titeket egy nyereményjátékkal.
A szabályokat itt találjátok: 


a Rafflecopter giveaway




Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

  1. Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm hogy résztveszel a játékban. Sok sikert kívánok :)

      Törlés
  2. Szia! :) Csak Magyarországi címre postazod a nyereményt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Nem :) Senkit nem akarok megosztani a játéktól és attól, hogy megszerezhesse a könyvet. Így külföldre is elküldöm :)

      Törlés
    2. Szuper! Már jelentkeztem is, köszönöm a lehetőséget! :)

      Törlés
  3. Szia. Köszönöm a lehetőséget.
    Üdv: Mesi

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Szia. Az elsővel feliratkozol a blogomra , így oda az e-mail címed kerül :)

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Én köszönöm hogy részt veszel. :) Sok sikert ::

      Törlés
  6. Szia! :)
    Kitöltöttem, viszont csak a neveket írtam be, ahogy követlek (Ágika & Ágika Vigh). Ide lökök azért egy email címet is: vighagika@gmail.com
    Köszönöm a játékot! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia! Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Köszi a lehetőséget, rendes tőled, hogy nyereményjátékot indítasz.
    Az első részhez a timi0813@freemail.hu e.mail címet írtam.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Köszönöm szépen a lehetőséget :)

    VálaszTörlés
  10. Szia, köszi a lehetőséget!! :)
    Én is nevet írtam, de email-címem: adrienn20001@gmail.com

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen mindenkinek aki játszik :) Már csak pár nap és véget ér :) de ne felejtsük el, hogy holnap indul a következő :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a lehetőséget! :)
    e-mail címem: gretikee14@gmail.com

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm szépen a lehetőséget :3 :*

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  15. Szia! Köszi a lehetőséget! Viszont az elsőnél a testvérem elvette a telóm és nem nevet vagy emailt adott meg, hanem valami hülyeséget. Szóval itt az emailcímem:krenczvirag@gmail.com
    Feliratkoztam, facebookon, pedig már elég rég követlek. :)

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm a lehetőséget! :)
    Én sem e-mailt írtam az elsőhöz, szóval pótolom: baankataa@gmail.com

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.