Értékelés: Patricia Gibney - A bűnös lány

 



Az ingatag kártyavár hamarosan összeomlik, és miután ez megtörténik, csak néhányan menekülnek meg a következményektől, de ő nem lesz köztük.





Fülszöveg:

"Mindenütt vér. Az ágyon, a padlón, a falakon...” Amikor bejelentés érkezik a rendőrségre, hogy a tizenhét éves Lucyt a szülei házában tartott buli során meggyilkolták, Lottie Parker nyomozó ér elsőként a helyszínre. Elborzad a krémszínű szőnyeget átitató vértócsában fekvő holttest láttán. Miközben Lottie tudatja a szomorú hírt az összetört szülőkkel és a döbbent bulizókkal, kiderül, hogy Lucy a halála előtt szörnyű titkot árult el a barátnőjéről, Hannah-ról. És amikor Lottie megtalálja az áldozat vérfoltos ruháit Hannah hálószobájában, kénytelen őrizetbe venni a rémült lányt, aki váltig állítja, hogy semmire sem emlékszik a történtekből. Nem sokra rá egy tizenöt éves fiú holttestét húzzák ki a csatornából. Ő is részt vett a partin. A nyomozás során Lottie tudomására jut, hogy a fia, Sean is a bulizók között volt. Miért titkolta az anyja előtt? Miért hazudott? Tanú vagy gyanúsított? Vagy lehet, hogy a gyilkos rá is vadászik? Újabb izgalmas thriller Patricia Gibney tollából. Lottie Parker ezúttal személyesen is érintett az ügyben. Ám félre kell tennie anyai érzéseit, hogy elkaphassa a gyilkost.

Személyes véleményem:

Elsősorban az írónő neve fogott meg. Mármint szerettem volna egy olyan könyvet olvasni, amit olyan ember írt, akinek ugyanaz a keresztneve, mint nekem. Így került a látószögembe Patricia Gibney és az egyik Thrillere. Bár a többi részt nem olvastam, de szerencsére Lotti történetei különálló könyvként is tökéletesen megállják a helyüket.

Számomra nem az a fontos, hogy egy iszonyú durva könyvet olvassak, mivel ezeket nehezen bírom,

így a viszonylag lightosabb thrillereket szeretem, ami nem csak a halálról és a vérről szól. Bár itt is történt pár gyilkosság és elég durva mégis számomra emészthető volt, így nekem ez pont tökéletes könyv volt egy kis kikapcsolódásra.

Magáról a történetről:

Egy tizenhétéves lányt vérbe fagyva találta meg az emeleten a takarítónőjük. A lány Lucy volt, aki az éjszaka bulit rendezett, hogy kellően lezárják a mostani időszakukat. A lány bulijai mindig híresek voltak és mindenki szeretett volna részt venni rajta és mindenki ott is volt. Az is, aki számít és az is, aki nem. Arról nincs hír, hogy a buli mikor fajulhatott el ennyire és gyanúsítottak száma egyre csak növekszik. Lotti Parker nyomozó próbál mindennek utánajárni, de a kérdések egyre csak gyűlnek és nem látja az összefüggéseket. A főgyanúsított egy sportoló lány Hannah, akiből gúnyt űzött az áldozat. Mégis valami furcsa, valami van a háttérben és erre kell rájönni, hogy mi az. Ezenkívül több halálos áldozata is lesz a történetnek. A hullák és a gyanúsítottak száma növekszik, viszont a megoldás még messze van. Nehéz úgy írni a történetről, hogy egyáltalán ne legyen spoileres, így talán egy rövidebb bejegyzéssel is feltudom kelteni a figyelmeteket. Hisz az írónő szerintem fantasztikus történetet írt. :)

Egyben az egész:

Egy rendkívül jól megírt thriller. Ezekután biztos vagyok benne, hogy a többi könyvét is elolvasom az írónőnek. Ha egy picit elszeretnél menekülni a valóságból egy jó thriller társaságában, akkor ez tökéletes könyv hozzá. Tele van droggal, titkokkal és a fiatalok lendületével. A mostani vagy pontosabban mai esős időben pedig szuper leülni egy borúsabb könyvvel.  Köszönöm a kiadónak a recenziós példányt.

Ha megszeretnéd rendelni Katt ide.

Örülök, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.