Értékelés: Aurora Lewis Turner - A megtörhetetlen átok

 


„Nem ismeritek őket. Egyszerűen rájuk néztetek, és mivel nincsen se drága autójuk, se drága ruhájuk, se drága ékszereik, úgy gondoltátok, értéktelenek. Pedig az ő barátságuk a legértékesebb dolog, amit életemben kaptam.


Fülszöveg:

Amaja egyik ellensége oltalma alatt tölti a nyarat, távol ikertestvérétől, de túl közel a Vadászhoz. Jack lelke és a világ sorsa múlik most azon, hogy tartani tudja-e a távolságot.
Alexander életveszélybe kerül, ezért Amaja versenyt fut az idővel és meg sem áll az Urál hegységig.
Az Akadémiára visszatérve rejtélyes halálesetek történnek. Amaja is gyanúba keveredik, ezért kérdéses, hogy barátaival való kapcsolata kiállja-e az idő próbáját.
Vajon kihez köthető a gyilkosságsorozat? Lelketlenek játszották ki az Akadémia védelmi rendszerét, vagy ismét árulóval van dolguk? Vajon a barátság elég erős kötelék, és a vágyat felül tudja írni a kötelességtudat?
Ikerláng, különleges lények, mágia, vérfagyasztó halálesetek és a régmúlt boszorkányai ütik fel fejüket ebben a nem mindennapi világban, ahol a döntéseken életek múlnak.
A homok pereg. Az idő lejár.

Személyes véleményem:

Az első rész után alig vártam, hogy elolvassam a második részt, bár elég sokáig elhúztam a dolgot, mégis utána iszonyú gyorsan elolvastam nemcsak a második, de a harmadik részt is. Nem viccelek a két könyvet három nap alatt elolvastam. Viszont néha olyan érzés volt, mintha lassan indulna be a sztori, de aztán egyre gördülékenyebb lett és már élvezni is tudtam az egészet. Onnantól pedig konkrétan daráltam a könyvet.

Magáról a történetről:

A sztori ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Amaja még mindig veszélyben van és muszáj őt megvédeni. Így a lányt Jack egy védett helyre viszi, de nem kell annyira sajnálni. Medencés, nagy, és csilivili házba kerül. Az elején azt hittem az undok Pilar itt is megnehezíti a dolgát, de a lány ilyen téren csalódást okozott, hisz egy olyan oldalát mutatta meg, amit még nem láttunk. Emberséges volt. A részben viszont a főszál most a mi kiscsapatunk barátsága volt, hisz ebben a részben csődöt mondtak, mint barátok.

Az iskolában gyilkosságok történtek, viszont a tettes nagyon jól leplezte magát és beállította, hogy az egészet Amaja követte el. Így a csapat két részre szakadt. Sokan nem hittek az ártatlanságában és közben a nyomozók is eléggé rászálltak.

Ezenkívül még ott van a vadász, vagyis Jack iránti szerelme, hisz egyre jobban forrósodik közöttük a levegő. De vajon ellen tudnak állni?

Eközben továbbra is problémát okoznak az Elsők és fogalmuk sincs, hogy az ikrek hogyan tudják megállítani őket.

Egyben az egész:

Barátság, szerelem, világvége. Azt hiszem minden előfordult ebben a részben, ami egy fantasy típusú könyvben előfordulhat, mégsem éreztem azt, hogy túlzsúfolt lenne. Az írónő zseniálisan szőte a szálakat. Viszont az elsőhöz képest nem ütötte meg ugyanazt a szintet. Néha kicsit úgy éreztem, hogy saját maguknak okoznak gondot és a legfontosabb dolog egy picit háttérbe szorult egészen az utolsó pár oldalig.

Ha megszeretnéd rendelni katt ide:

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.