Értékelés: Robin Perini - Elfeledett titkok

 


„– Komolyan velem jönnél?

– a világ végére is. Sosem kell majd abban kételkedned, hogy szeretlek-e. Az életemet is odaadnám azért, hogy boldog légy.”


Fülszöveg:

Vajon meddig táncolsz úgy, ahogy a sors fütyül?

Riley Lambert tízévesen tehetetlenül nézte végig, ahogy a nővérét elrabolták a szobájából. Ebből a fájdalomból építkezve, tizenöt évvel később már az FBI-nál dolgozik profilozóként, mert arra tette fel az életét, hogy igazságot szolgáltasson az erőszakos bűnözőkkel szemben... Titokban viszont arra használja az adatbázist, hogy kutasson a testvére után, aki sohasem került elő.

Riley-ban sötét emlékek kavarodnak fel, amikor egy nap hívást kap a wyomingi Singing Riverből az egyetlen férfitól, aki képes volt őt levenni a lábáról - az észbontóan táncoló, veszélyes mosolyú egykori tengerészgyalogostól, Thayne Blackwoodtól. Thayne testvérét, Cheyenne-t elrabolták. Nincs nyom és az egyetlen szemtanú az áldozat Alzheimer-kóros nagyanyja.

Thayne elkeseredetten próbálja megtalálni Cheyenne-t, és ehhez szüksége van Riley szakértelmére. Egyre mélyebbre ássák magukat a kisváros veszélyes titkaiba, de lassan kifutnak az időből, az emberrabló pedig egyre kegyetlenebbé válik. De, amikor Riley múltja és Thayne jelene megdöbbentő felismerésben feszül egymásnak, több dolog is felszínre kerül.

Vajon képesek túljutni a titkokon, amik elszakították őket egymástól?

Kikapcsol és feldob a borzongás, az izgalom?

Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Felnőtteknek ajánljuk


Személyes véleményem:

Mivel a thriller/krimi műfaj régebben nagyon távol állt tőlem, viszont egyszer szembekerült egy könyv a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, ami miatt elhatároztam, hogy több figyelmet szentelek ezen könyveknek. Így minden évben legalább 1-2- női pszichothrillert elolvasok. Így került a kezeim közé Robin Perini: Elfeledett titkok című könyve is. Már a címe is figyelemkeltő volt, a borírtő pedig rabul ejtett. A könyv sem okozott csalódást. Kevesebb, mint másfél nap alatt elolvastam, alig bírtam letenni, mert annyira tudni akartam, hogy megtalálják-e Cheyenne-t és hogy kiderül-e mi történt Maddy-vel.

Magáról a történetről:

A történetük elsőszámú főszereplője Riley Lambert különlegesügynök, akinek a múltja nem éppen makulátlan. A lány tízévesen végig nézte, ahogy egy férfi elrabolja nővérét, Madison Lambertet. A lányt azóta is kisérti a dolog és miatta lett végül FBI ügynök. Minden esetben részt akart venni, minden nyomot megakart találni, ami elvezetheti a testvéréhez. Az egyik nyoma egy évvel ezelőtt Singing Riverbe vezetett, ahol megismert Thayne Blackwoodot. A fiú katona volt, így végül az ismerkedésük a péntek esti beszélgetésekbe végződött. Viszont most eltűnt Thayne testvére. A fiú segítséget kért Rileytól, aki mivel épp fel volt függesztve egyből rohant, hogy mégis segítsen. 

Az ügy olyan mintha a vaksötétben lévő tapogatózás lenne. A rendelő, ahonnan a lányt elrabolták semmit nem mutat meg a híres profilozónknak, viszont az idő ketyeg. Íratlan szabály, hogy az elrabolt embereket élve megtalálni az első 72 órában van lehetőség, de az egyetlen szemtanú Helen, Thayne nagymamája, aki Alzheimer-kóros.

A két fiatal együtt próbálja megoldani az ügyet és közben próbálják megismerni egymást,

hisz a telefonhívásokkal csak a felszínt kapargatták, de vajon mi van, ha megismerik a titkokat, amik a falak őriznek? Próbálok kevés spoileres részt írni, mert minden egyes plusz infó, amit megosztok lelőheti a végét.

Az olvasás közben néha 15 évet visszaugrunk a múltba, hogy lássuk Riley és Maddy utolsó napjait, hogy bár voltak viták közöttük, mégis rettentően szerették egymást. Én nagyon szerettem ezeket a visszaemlékezéseket, hogy jobban megtudtam ismerni Rileyt és azt, hogy a családját ez a dolog mennyire tönkretette. Általában az ilyen részek sojkakat idegesít, mert bezavarnak a jelenbe, viszont annyira kellett ez a plusz a történethez, hogy egyszerűen hiányzott volna, ha nincs.

Ezenkívül folyamatosan láttuk egy másik szálon, hogy mi történik Cheyenne-vel az elrablói fogságában. Az ő részei is nagyon fontosak, hisz egy csomó titokról rántja le a leplet, amíg rabságban van.  

Egyben az egész:

Egy letehetetlen krimi, mely biztos kizökkent a mindennapi mókus kerekből. Az elejétől kezdve megragadja a figyelmed és el sem engedi a történet végéig. A szereplőkkel együtt fogsz izgulni Cheyenne Blackwoodért és közben drukkolni fogsz, hogy Riley és Thayne ledönti-e a falait, hogy rájöjjenek tényleg egymásnak vannak teremtve. Közben pedig hatalmas titkok derülnek ki a múltból, mely talán családokat tesz tönkre.

Ha megszeretnéd vásárolni Katt ide:

Libri

Könyvmolyképző


Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.