Értékelés: Ashley Carrigan - Silver

 


„Egyszer majd szeretni fog valakit, akihez minden rezdülésével, minden lélegzetvételével, szívdobbanásával kötődik, és nem tudja elképzelni a létezését. Akiről úgy érzi, hogy az univerzum egymásnak teremtette magukat.”


Fülszöveg:

Szenvedélyesen élni, és emberfeletti küzdelmet vívni.

Mit szólnál hozzá, ha a testedet és az elmédet nem csak kizárólag Te uralnád? Ha egy rejtélyes erő hihetetlen dolgokra tesz képessé?

Ki a bűnösebb, a megrögzött gonosztevő vagy te, aki elkapod, önkényesen igazságot szolgáltatsz, és bosszút állsz az áldozataiért?

Meddig lehet fenntartani az ártatlanság csalfa látszatát, megőrizni a rettenetes titkot?

Mit kellene tenned, ha éppen az a személy a legnagyobb kockázat rád nézve, akit a legjobban szeretsz? Talán vele is végezned kell, miként a többiekkel?

Mindezt úgy, hogy még csak huszonéves vagy...

Jordan Danforth Hansen kettős életet él. Napközben az orvosira jár, éjjel azonban önbíráskodó igazságosztóként tevékenykedik. Kockázatos játszmája közepébe betoppan egy jóképű zsaru, hogy alaposan felkavarja a lányt. Miközben a benne lakozó mágikus erő

energia után kutakodik, egy titokzatos csoport is szemet vet rá.

 

Precízen véghez vitt sorozatgyilkosságok, misztikum, kusza érzelmi szálak, egy titkos társaság és a régmúlt sötét árnyai...


Személyes véleményem:

Szerintem még semmit nem olvastam az írónőtől, viszont ez a könyv teljességgel meggyőzött, hogy muszáj pótolnom a hiányosságaimat ezen a téren. Persze volt már a kezembe olyan könyv, amibe az egyik szereplő testében volt egy másik, mégis itt teljesen másképp jöttek át az események és sokkal érdekesebben jöttek át a dolgok. Nagyon nehezen tudtam magam a főszereplő szerepébe képzelni, viszont semmit sem vont le az élményből. Telis-tele volt érdekességekkel és olyan dolgoknak, amiket még sosem hallottam.

Magáról a könyvről:

Jordan Danforth Hansen a könyvünk főszereplője és már egy rendkívül izgalmas helyzetben kapcsolódunk be. A lány éppen megöl egy embert, akit gyermekpornográfiával gyanúsítanak. Jordan az orvosi egyetemen tanul, így nagyon is jól tudja, hogy hogyan öljön meg valakit, anélkül, hogy véletlenül is túlélje.

A lány az egész éjszakai akcióit elrejti a külvilág elől. Így sokszor kerül összetűzésbe a barátjával, aki rettentő idegesítő legalábbis olyan téren, hogy folyton minden lépéséről tudni akar és folyton a nyakán akar lógni. Én is mindent megbeszélek a párommal és mindig örülnék, ha vele lennék, de ettől függetlenül nem ír ezer üzenetet, ha a barátnőimmel vagyok és nem hív fel mindenkit, mert nem válaszolok. Emiatt már az elején nem volt szimpi Martin, a másik, akit hamar parkolópályára tettem szerethetőséget illetően az az állítólagos legjobb barátnő. A lányon már az elején látszódott, hogy odavan a barátnője fiújáért, de szerintem nekünk mindig volt egy olyan szabály, hogy sose hajtunk rá másik exére vagy olyanra, aki tetszik neki. Tudtommal ez íratlan szabály, de legalább egy kérdést megért volna neki, ha fontos a barátsága.

Jordan viszont másik eset, mert picit érdekelte is Martin mégis valahogy a rendőrpasi

jobban vonzotta, így nem fújta fel annyira a dolgot, mint várható lett volna. De ne felejtsük el, hogy a folytonos éjszakai akciókat egy rendőr elől nehezebb elrejteni. Közben pedig ott van az a titok, hogy Jordan nincs egyedül a fejében, van mellette valaki, aki születése óta végig kíséri az útját. A lány nem marad rejtve. Családi titkok derülnek ki és közben mások is szemet vetnek rá. Neki pedig közben titkolnia kell a valódi énjét a családja elől. Ami rettentő nehéz még tizenkilenc évesen is. Ez a vihar pedig egy oltári nagy balhét fog hozni. 

Egyben az egész:

Nagyon szerettem ezt a könyvet. Az írónőnek nagyon jól áll ez a stílus és remélem még nagyon sokat fogok tudni tőle olvasni, hisz erre született. Bár a szereplők nagyrészét nem tudtam megszeretni és azonosulni mindennel, mégis rettentően élveztem a könyvet és másfél nap alatt el is olvastam. Így minden fantasy rajongónak nagyon ajánlom, sőt olyanoknak is, akik olvasták a Ne higgy a szemének című könyvet. Hisz van benne is egy mini hasonlóság. Szóval rendelésre fel és raboljon el titeket is Jordan sötét világát.

Ha megszeretnéd rendelni:

Libri

Könyvmolyképző

 

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.