Borítóleleplezés - Pfeiffer Gábor: Emigráns Blues

 Sziasztok,

Ma egy igazán különleges borítóleleplezéssel érkezem. Pfeiffer Gáborról két éve hallhattatok először a blogon és a könyves berkekben. Gábor azért is különleges, mert abban a faluban él, ahol én is. Egy kicsi, de nagyon szép falucskában, ahonnan sose gondoltam volna, hogy kerül ki írópalánta, de ő meglepett és már a második könyvét mutathatom be nektek. Szóval fogadjátok sok szeretettel Pfeiffer Gábor: Emigráns blues című könyvének fülszövegét, pár szót az íróról és a könyvről. Ezenkívül pedig a legfontosabbat, ezt a csodálatos borítót.😊

Fülszöveg:

Ha az ötvenes-hatvanas években születtél és voltál még katona vagy úttörő, ha szereted Hobo szövegeit, dalait és elmondhatod magadról, hogy szinte az egész életedet végig kísértek, ha érdekelnek egy vendégmunkás viszontagságos kalandjai, ha haza készülsz vagy éppen most mennél külföldre dolgozni, akkor jó könyvet tartasz a kezedben. Megtudhatod többek között, hogy a történet főhőse miért járta végig ezt az utat és végül miért döntött úgy, visszatér a szülőföldjére. Ez a kötet egy titkokkal teli személyes vallomás, amiben megismerheted az író gondolatait erről a sokak által tévesen elképzelt világról. Közben bebarangolhatod Ausztria különböző tájait, Alsó-Ausztriától Tirolig és még talán kedvet is kapsz egy kisebb vagy nagyobb utazásra.

 

Röviden az íróról és a könyvről:

Mivel a hatvanas évek szülötteinek generációjához tartozom, kora gyermekkoromtól szoros viszony fűz a zenéhez, a blueshoz, a rockhoz. Valamikor 1980 körül ismerkedtem meg a Hobo Blues Band-del, Hobo munkásságával, ami a mai napig nagy hatással van rám.

2012-től 2018-ig Ausztria több pontján is dolgoztam vendégmunkásként, bár sosem terveztem, hogy egyszer majd külföldön keresem a boldogulásom. Ez a könyv erről a hat évről szól. A kötetet személyes benyomások, akkoriban született versek, novellák, és számtalan Hobo idézet teszik színesebbé. A könyv és számos fejezet címe, valamint az idézetek Földes László engedélyével kerültek felhasználásra. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani neki: nem lehetek elég hálás, mert nélküle ma nem az lennék a ki vagyok. (A fotó éppen tizennégy évvel ezelőtt, 2008 augusztus 9-én készült Csobánkán)


 

Elővételben július 30-ig kedvezményes áron megvásárolható a könyv. 😊

Rendelni pedig a bluesgitar@gmail.com címen és az író oldalán lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.