Értékelés: Sienna Cole - Az ígéret szép szó


„Az emberek fejében él egy naiv kép arról, hogy a világ igazságos. A bűnösök megbűnhődnek, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat. De, aki körül már megrepedt ez a gyermeki védőburok, és farkasszemet nézett a valósággal, az pontosan tudja, hogy az Úristen nem így válogat.”

 

Fülszöveg:

Mennyit ér a becsületed?

Missy Jonesnak, a fiatal és gyönyörű énekesnőnek mindenki fényes karriert jósolt, ám egy nap holtan találják Los Angeles-i lakásában. Minden jel arra mutat, hogy gyilkosság áldozata lett, az elkövető pedig nem más, mint a nő barátja, David Benning. Bár a jómódú gazdasági jogász tagadja a vádat, a bizonyítékok ellene szólnak, és az indítéka is erős.

Az ügy határozottan halad a tárgyalásig, ám minél több részlet kerül napvilágra, annál biztosabbá válik, hogy a gyilkosság csak a jéghegy csúcsa, és az igazság megértéséhez a nyomozóknak jóval messzebbről kell indulniuk. Egy olyan világba kell alászállniuk, amelyet elképzelhetetlen gazdagság, korrupció, sötét vágyak és hamis csillogás ural.

A nyomozás során feltárulnak a bűn városának mélységei, ahol pénzért majdnem bármi megvehető, és ahol a tehetség, a szépség és a fiatalság legfeljebb pillanatnyi boldogságra váltható.

Sienna Cole, az Elmejáték és A köd után című pszichológiai thrillerek szerzője, a fordulatokban bővelkedő cselekményszál mellett ezúttal sem mulaszt el leásni az emberi psziché legmélyére

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ

Oldalak száma: 454

Borító: KEMÉNYTÁBLA

Súly: 502 gr

ISBN: 9789635702732

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2022

Árukód: 2755680 / 1205422

Sorozat: ÍGÉRET-SOROZAT

Személyes véleményem:

Ha olvasási válságban vagyok akkor mindig egy Sienna Cole könyvet veszek a kezeim közé, mert az írónő neve garancia arra, hogy egy jó könyvet olvasok. Most is így történt. Bár most inkább időszűkében vagyok, de mindenképp akartam valami jó könyvet olvasni, ami leköt annyira, hogy faljam az oldalakat és így is történt. Két nap alatt kivégeztem a könyvet és egyszerűen imádtam. Szinte feltöltődés volt, hogy olyan könyvet olvasok, ami magával ragad és nem enged el. Ami mellett csak úgy elmennek az órák.

Magáról a könyvről:

A könyv főszereplője Missy Jones, aki úgy dönt, hogy világhírnévre tör és az amerikai X-Faktor sztárja lett, amíg ki nem esett. Mindenki ismerte a nevét, az álmait. Mindenhol ott virított az arcképe. Viszont a számításaiba hiba csúszott és nem jött be az amerikai álom. A műsor végén lehullt a lepel és rájött, hogy már nem ő van az újságok címlapján. Már nem érdekel senkit, hogy mi van vele. Több tízezer követője megmaradt, de kevés ahhoz, hogy a csillagok közé repüljön. Egy bárban kezd énekelni a bandájával és ott megismer egy férfit. Maguk között csak cápának hívják, mivel pénzes fickó. Missynek horogra akad a cápa és itt kezdődik az érdekesség. DE Missy már halott mikor ezek az információk eljutnak az olvasóhoz. A lányt valaki megölte a lakásán. Így csak az élete, az álmai mind a múltból kapott információk alapján látható. A rendőrség nyomozásba kezd és bár egyetlen egy gyanúsítottjuk van, aki nem más, mint a lány barátja David Benning, aki mégis az egész nyomozás felbolygatja, de vajon elég ereje van ahhoz, hogy elhitesse az ügyészséggel, hogy ártatlan? A bizonyítékok elegendők és az indíték is erős.

Az írónő megmutat nekünk egy olyan világot, amit csak kevesen láthatnak a való életben. Pénz, csillogás, sötétség és ármány úgy kering az emberek között, mint ahogy a cápa köröz a zsákmánya körül. Innen pedig nem mindig tudsz kiúszni élve.

A rendőrség nyomoz, az FBI beszáll és egy olyan ügyet próbálnak megoldani, ami külső szemmel lehetetlennek tűnik. Az óra ketyeg és David ideje is lassan lejár.

Ezenkívül a könyvben fontos szerepet játszik a művészet. David Benning testvérének a felesége névtelen művészeket karol fel és viszi őket a csillagokig. Jelenleg a legnagyobb szerepet most a Nő bukása hat részes festménysorozat kapja. A nő bukása behozatala egy másik témát is felkarol méghozzá a nő szerepét a mai társadalomba. A mű pedig párhuzamosan fut a cselekményünkkel.

Egyben az egész:

Az írónő neve mindig garancia egy jó könyvre. Most is egy olyan világba kalauzolt el minket, amit, ha szerencsénk van sosem látunk. Minden benne van, ami egy jó krimihez kell. Az írónő tökéletesen forgatta a szavakat és terelte el a figyelmünket az apró részletekről, hogy semmire ne jöhessünk rá hamarabb, mint ahogy azt ő szeretné. Szóval, ha egy olyan könyvet keresel amit garantáltan nem tudsz letenni akkor ez az a könyv, ami kell neked.

Kedvcsináló idézetek:

„Az, hogy jelen vagyunk valaki életében, már önmagában ígéret. Ígéret… – sóhajtott befelé –, szép szó. Sokszor csak tényleg ennyi: szép szó. Tartalommal, komolysággal és hittel csak az ember töltheti meg, mint ahogy csak az ember használhatja arra is, hogy az uralma alá hajtson másokat.”

„Azt hittem, elveszítelek, és nagyon féltem… Soha többé nem akarom ezt érezni.”

„– Nem akartam neki kárt okozni. Kedveltem.

– Én szerettem – nézett rá megtörten David. – De nem tudtam jóvá tenni azt a pusztítást, amit véghez vittél.”

„Nicholas jött, látott és mindent vitt. Ez lehetett volna Missy memoárjának címe, ha eszébe jut, hogy papírra vesse életének e rövid, ám annál intenzívebb időszakát. De ő inkább csak sodródott az árral, és élvezte, amit az élet felkínált.”

„De a legjava online zajlik. Bármit csinálsz, reagálnak rá. Özönlenek a lájkok, a szívecskék, a kommentek, te pedig azon kapod magad, hogy a teljesítményedet ezek száma alapján ítéled meg. Hétről hétre, napról napra azon gondolkodsz, mivel tudnál még nagyobb népszerűséget elérni, aztán egyszer csak felismered, hogy eladtad a lelked. Milliónyi ember igényeit szolgálod ki a napi szerotoninlöketedért. Amíg jönnek a visszajelzések, addig olyan, mintha reptetne a narkó – az élet császárának érzed magad, aztán ha a poszt életgörbéje a hanyatlási szakaszba lép, következik a kattogás, a szorongás és a makacs kis hang a koponyádban, hogy ez az egész csak egy kibaszott illúzió. De bármilyen kijózanító is lejönni a figyelemflashről, nem tudsz kiszállni. Most, hogy megtapasztaltad, milyen valakinek lenni, már képtelen lennél újra senkivé válni.”

Ha megszeretnéd rendelni:

Libri

Álomgyár

Bookline

Köszönöm, hogy benéztetek.

Patti 😊

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.