Értékelés - Erin Watt: Egy kis apróság

„Arra koncentrálok, amit irányítani tudok, és amiért élni érdemes.
Mert mindig van valami, amiért érdemes élni. Amiért hálásnak érezhetjük magunkat. Amit várhatunk. Ez a legfontosabb lecke, amit Chase-től tanultam.”

Fülszöveg:

Követed a szabályokat, vagy kockára teszed mindazt, ami a legfontosabb a számodra?

Beth élete gyökeresen megváltozott a nővére halála után. Szülei a széltől is óvják, csapdában érzi magát saját otthonában, és szabadságra vágyik. Amikor kiszökik egy buliba, és megismerkedik azzal a sráccal, akiről mindenki beszél, megdöbben azon,

milyen gyorsan egymásba habarodnak, és azon is, hogy milyen szerepet játszott Chase a nővére halálában. Mindketten egy tiltott szerelemre vágynak a legkevésbé, de minél több időt töltenek együtt, annál jobban elmélyülnek az érzelmeik egymás iránt.

Ám a titkuk mindent tönkretehet...

"Erin Watt mindig valami magas fordulatszámú, csavaros történettel rukkol elő. Az Egy kis apróság egy utazásra invitál a szeretet és megbocsátás útján, és az élet határait feszegeti. Az olvasó együtt fejlődik a szereplőkkel, ahogy azok megtanulják, milyen gyönyörű, ugyanakkor mennyire nehéz is lehet az élet.”

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 360

Borító: KARTONÁLT

Súly: 420 gr

ISBN: 9789635970469

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2022

Árukód: 2760171 / 1208713

Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

Fordító: Farkas János


Személyes véleményem:

Huh kicsit nehéz, hogy mit írjak róla. Már nem azért, mert utáltam, hanem mert az elejétől drukkoltam Chasenek és Bethnek. Emiatt viszont nem hiszem, hogy rossz ember lennék. Átéreztem a fájdalmát és kizártnak tartottam, hogy utálta volna a testvérét Rachelt. Ő csak máshogy dolgozta fel vagy igazság szerint fel sem dolgozta. Védelmi mechanizmusa volt, ami miatt próbálta elnyomni magában, hogy ne ő legyen mindig a meghalt lány húga. Ezzel együtt élni, hogy mindenki így kezeli már bőven elég rossz.

Magáról a könyvről:

Beth testvére három évvel ezelőtt meghalt. Rachel kilépett az útra, úgy, hogy nem nézett körül és sajnos egy gyorshajtóval sikerült találkoznia. A lány életét vesztette és a család fájdalma azóta is kisérti őket. Ami érthető, de valljuk be Beth most éli a tinikorát. Most kellene hibákat elkövetnie és most kellene megtapasztalnia, hogy milyen bulizni, szerelmesnek lenni. Megértem, hogy a szülei féltik az egyetlen lányukat, aki életben maradt és ahogy Beth is mondta két évig jó kislány volt és kb. sehova sem ment. Ez sem túl egészséges, míg a barátaid emlékeket gyűjtöttek te nagyrészt otthon maradtál, így érthető, hogy végül amellett döntött, hogy ellóg. A buliban pedig amire lelépett megismerkedett Chassel. Ahova ment senki nem tudta, hogy ki ő. Ez okozta neki a legnagyobb boldogságot. Végre Beth volt és nem pedig a halott lány húga Lizzie. Viszont egyvalamire nem számított, hogy azon az éjszaka a több mindent elvesztett. Itt pedig nem csak a szívére gondoltam. Beth hazament, lebukott és szobafogságot kapott. Majd elkezdődött az utolsó év.

Ez pedig nm várt fordulatot hozott, hisz Chase az ő osztályába járt és a srác nem is akárki volt. Ő neki köszönheti félig meddig azt, hogy így kezelik az emberek, hogy ő volt az egyik felelős Rachel haláláért. Ez most egy kicsit spoiler, de már kiderül a könyv elején emiatt is mertem leírni. Az iskola egy emberként gyűlöli a srácot és mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a napjait. Beth meg nem tudja, hogy mit csináljon. A szíve a sráchoz húzza, de hogy szeresse azt az ember, aki elütötte a nővérét. A könyv teljesmértékben hullámvasút. Egyszer a fellegekben vagyunk és egyszer a poklok poklát éli át. A szülei sem könnyítik meg a dolgát. Rachel helye még mindig megvan az akasztón, a szobája még mindig érintetlen és folyamatosan ott van a házban a szelleme. Beth egyre csak szenved és nem tudja, hogy legyen jó és bármennyire is próbálja nem tudja távol tartani magát a buliban megismert égkék szemű ámokfutótól. Ezenkívül visszatért az iskolában Rachel volt barátja is, aki már az első perctől kezdve unszimpatikus. Szóval minden összejött az utolsó évre. Ő pedig bekerült ebbe az örvénybe, amiből nem tudja, hogyan meneküljön meg.

Egyben az egész:

Erin Watt megint lenyűgözött. Sosem okoz csalódást. Most is egy olyan könyvet hozott az olvasóinak, amit mindenki imádni fog. Ami érzéseket vált ki, ami a fellegekbe majd a mélybe lök. Rettentően jól bánik a szavakkal és hiába látsz meg valamit sosem lehetsz benne biztos, hogy jól gondoltad-e, ha pedig mégis olyan szépen hozza eléd az információt, hogy egyáltalán nem okoz csalódást. Ahogy a cím is mondja minden napra elég egy kis apróság, hogy lásd a nap értelmét. Bármilyen rossz is a helyzet, gondolj arra az egy dologra, amiért van elég erőd végig csinálni. Ami pedig közös benne és Bethben, hogy mindketten könnyen elsírjuk magunkat. :D

Kedvcsináló idézetek:

„– Hé, szépfiú, gyere, és lépj föl egy vizespóló versenyen a kedvemért! – kiáltok oda neki.

– Azt hittem, megegyeztünk, hogy nem fogsz tárgyként kezelni – mondja, azzal megtekeri a szemeteszsák száját, és gyorsan csomót köt rá.

– Nemcsak, hogy nem emlékszem ilyen beszélgetésre, de az is biztos, hogy sosem egyeznék bele ilyen ostobaságba.”

„Nekem pedig engednem kell összetört szívemet meggyógyulni, és nem pedig úgy csinálni, mintha minden rendben lenne.”

„Nem beszélni Chase-ről egyszerű dolog.  Nem gondolni rá? Na, az már egy egészen más történet.”

„Annyira lefoglalt mások hibáztatása a saját boldogtalanságom miatt, hogy saját magammal nem is foglalkoztam.”

„– Mert Rachel Jones húga vagyok – felelem őszintén.

Mindketten igyekszünk nem kimondani a nevét, bár ennek nincs sok értelme. – Mert a neve ott van egy táblán, a falon. Mert a hálószobája még mindig pontosan olyan, mint amilyen akkor volt, amikor meghalt. Mert az életem minden egyes részletét az ő halála befolyásolja.”

„– Szívesebben nevetek, mint sírok – vallom be. – Túl könnyen elsírom magam. Ez az egyik dolog, amit utálok magamban.”

Ha megszeretnéd rendelni:

Libri

Könyvmolyképző

Happily

Köszönöm, hogy benéztetek,

Patti 😊

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.