A titkok fogságában - Értékelés: Lisa Regan - Eltűnt lányok


Fülszöveg:

Senkiben sem bízhatsz?

Amikor a fiatal, szőke Isabelle Coleman eltűnik, Denton kisvárosában mindenki a keresésére indul, de nyomát sem lelik. Josie Quinn nyomozó közben rátalál egy másik lányra, akiről addig azt sem tudták, hogy eltűnt.

A rejtélyes lány, aki nem hajlandó megszólalni, teljesen össze van törve. Josie csupán egy harmadik lány nevét képes belőle kihúzni, és azt, hogy látott egy neonszínű nyelvpiercinget - ami pont olyan, mint amit Isabelle is viselt.

Versenyfutás kezdődik, hogy még időben megtalálják Isabelle-t, ám Josie attól is tart, hogy más lányok is eltűnhettek. Amikor a nyomok egy olyan ügyhöz vezetik, ami a hatóságok szerint nem is létezik, Josie már abban sem lehet biztos, hogy kiben bízhat.

A kisvárosban valaki leírhatatlan bűncselekményeket követ el. Josie vajon képes még azelőtt megtalálni a gyilkost, mielőtt a szörnyeteg újabb áldozatot kapna el?

gazi csemege ez a regény. A letehetetlen sorozatnyitó kötet olvasása után garantáltan felkapcsolt villanynál fognak aludni az olvasók.

Éld át az izgalmait!

"Az Eltűnt lányok egy zord, sötét, nyomozós regény, ami az elejétől
magával ragadott, és teljesen be is szippantott."
- Norma, goodreads.com

16 éves kortól ajánljuk!

 

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 382

Borító: KARTONÁLT

Súly: 446 gr

ISBN: 9789634571261

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2021

Árukód: 2751261 / 1202232

Sorozat: KRISTÁLY PÖTTYÖS KÖNYVEK

Fordító: Kádár Pál

Személyes véleményem:

Az utóbbi időben rászoktam a könyvmolyképző Kristálypöttyös könyveire. Mondanám, hogy talán kezdem kinőni a fantasy könyveket, de közben azért mégsem, mivel mindig találok olyat, ami tetszik nekem. :D Szóval egyre több krimi és thriller típusú könyv lesz az oldalon. Kicsit szélesítem a látóterem.

Térjünk rá a könyvre. Elsősorban én nagyon szerettem. Most kellene elemeznem, hogy mennyire különbözik vagy épp hasonlít a többi hasonló típusú könyvre, de nem fogom, mivel kevés az összehasonlítási alapom, így úgy mondok véleményt, hogy kezdő vagyok ebben a műfajban. Én nagyon későn jöttem rá arra, hogy ki a tettes és még a főszereplőt se kedveltem mindig, de teljesen megértettem, hogy miért nem meri elmesélni a múltját és hogy miért fél a megbélyegzéstől. Akiket trauma ér és olyanon mennek keresztül, amin mások még csak legrosszabb álmukban sem azok nehezen értik meg, hogy miért ilyen visszahúzódóak, hogy ha magukról kell beszélni. Szóval Josie egy erős, öntudatos, makacs nő, akivel valljuk be a legtöbb férfi nem tud mit kezdeni. A szakmájában viszont kiváló, rettentő jó érzéke van a nyomozáshoz, ami kiemeli őt a kollégái közül. Most pedig beszéljünk a könyvről.

Magáról a könyvről:

A könyv egy prológus résszel kezdődik, amit csak valahol a könyv vége felé fogsz megérteni. Majd egy eltűnt lány kerül a figyelem középpontjába, amiben Josie nem nyomozhat, mivel felfüggesztettet kapott egy másik szerintem jogos incidens miatt. Nem is értem, hogy miért függesztették fel, de lehet, hogy a főnöke már tudott valamit, amit mi és Josie akkor még nem, de ugye egy jó nyomozót semmi és senki sem állíthat meg és bár sokan sérülnek meg a nyomozás közben mégis kitart és mindent felkutat. Az ügy szövevényes, sokrétű, de mégsem túl sok egyszerre. Nincsenek benne különleges csavarok. Teljesen olvasmányosan, mégis titokzatosan írja le a történetet. Így az olvasó érdeklődését folyamatosan fenntartja. A nyomozónő a legapróbb régi nyomokat is felkutatja és kilométereket utazik, hogy olyan sebeket nyisson újra fel, amik már behegesedtek. Nem érdeklik a szabályok és vonzerőjével eléri, hogy aki őt szereti az áthágja őket. A volt férje (bár még nem váltak el) Ray mindent megpróbál, hogy Josiet távol tartsa a nyomozástól és ne eshessen baja. De ha ismeri a lányt akkor tudja, hogy ez lehetetlen. Luke pedig aki most Josie párja nem tudja, hogy a lány mennyire van már benne az ügyben, így elintéz mindent, amit kér. Így pedig az életét kockáztatja. Az elmúlt évek elfeledett személyei újra előkerülnek és bajos ügyeik újra célkeresztbe vannak. A robbanás pedig egyre közeledik. Nem lesznek győztesek, csak áldozatok, hisz ez egy olyan játszma, amit nem lehet veszteségek nélkül megnyerni.

Egyben az egész:

Ha egy jó krimit szeretnél akkor nyugodtan vedd le a polcról. Nem lesz kacifántos, nem kell sokat gondolkodik, de ha szeretnél akkor már az elején kezd el, mert minden részlet számít. Minden egyes személy egy újabb nyom, így, ha nem tartasz nekik elég jelentőséget, akkor máris rossz úton fogsz járni. A szereplők szerethetőek, bár kicsit önfejűek. De ez ne tántorítson el. Az ügy pedig elég messzire elnyúlik, mégis a közelben van végig. Szóval találd meg az eltűnt lányt Josieval, még mielőtt elér téged is szervezet hálója.

Ha megszeretnéd rendelni:

Könyvmolyképző Kiadó

Köszönöm, hogy benéztetek,

Xoxo, Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.