Múltunkba ragadva I Meredith Wild - Összeroskadva


„Sosem tudtam igazán, mit jelent boldognak lenni, amíg ő fel nem tűnt.”

 

Fülszöveg:

LEHET MÁSODIK ESÉLY?

Maya Jacobs, akinek a vállát a családjáról való gondoskodás felelőssége nyomja, az egyetlen lehetséges választ adja, amikor Cameron megkéri a kezét.

Évekkel később, amikor még mindig bánja a döntését, lélektelen szakmai rutinba menekül, és kemény munkával tölti ki az életét, hogy egyetlen férfinak se legyen esélye még egyszer a szívéhez férkőzni.

Cameron Bridge az elmúlt öt évben a seregnek szentelte az életét, és próbált szabadulni a Maya elvesztése miatti fájdalmas emléktől. Miután a sivatagban megvívja a saját csatáját, új életet kezd New Yorkban a testvéreivel, Oliviával és Darrennel.

A sors a baljós, de reményekkel teli városban visszatereli Cameronhoz Mayát.

Vajon azt a lányt, akit egykor szeretett, megtalálja-e abban a nőben, akivé Maya vált?

HAGYD, HOGY ELRAGADJON A TÖRTÉNETÜK!

"Egyszerűen imádtam végigkövetni, ahogy Maya felnőtt, és megtanulta,

ki is ő, és mit akar az élettől. Cam pedig elbűvölő, erős és csodálatos."

- DKristin, goodreads.com -

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?

Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

 

18 éves kortól ajánljuk!

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 353

Borító: KARTONÁLT

Súly: 420 gr

ISBN: 9789634577973

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2022

Árukód: 2757352 / 1206620

Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS

Fordító: Kovács Petra

Személyes véleményem:

Teljesen véletlenül találtam rá erre a könyvre, hisz az utóbbi időben nem kerestem magamnak olvasmányt. Annyi dolgom volt/van a suli és a munka miatt, hogy nem gondoltam volna, hogy van olyan könyv, ami lefoglal annyira, hogy a fáradtság ellenére is belekezdjek. Ez a könyv viszont mindent vitt. Elkezdtem bele olvasni, majd azt vettem észre, hogy majdnem a századik oldalnál tartok. Egyszerűen szerettem. Tele volt fájdalommal, reménnyel, szorongással, bánattal és mégis egy halovány boldogsággal. Minden oldaláról lecsöppent rám valamilyen érzelem sugár és egyszerűen nem tudtam abbahagyni emiatt az olvasást. De nem is ragozom tovább, jöjjön a könyv. 😊

 

Magáról a könyvről:

Az első ismerkedésünk a szereplőkkel az volt, mikor betekintést nyertünk a múltba, hogy pontosan tudjuk mi történt velük. Maya a lány, aki már alig várja, hogy újra lássa szerelmét nem is sejti, hogy a srác milyen meglepetést tartogat neki. Egy teljes hetük van együtt, mielőtt Cameron újra visszamegy a sereghez. Cam pedig felteszi neki a nagy kérdést, hogy összetudjanak költözni és Cam is kint lakhasson vele. A kérdés pedig nem más, mint, hogy a lány hozzá megy-e feleségül. Maya annyira ledöbbent, hogy hirtelen nem tudta mit válaszoljon a fiúnak. Hisz mást se szeretne jobban, mint a felesége lenni, de nem most. A sorrend és az álmok nem így voltak. Végül nemet mondott és ezzel összetörte mindkettőjük szívét, hisz ezzel az egy szóval Cam kisétált az ajtón és többet nem jött vissza.

„Hangtalanul zokogtam, amikor megfordult, és egyetlen szó nélkül elsétált.”

Majd ugrunk 5 évet az időben és újra találkozunk Mayával, aki kitört a szegénységből és a Wall Streeten dolgozik pénzügyi területen. Ezt a részt kicsit magamnak éreztem. Én jelenleg könyvelőként dolgozom, így kicsit tudtam azonosulni Mayával, bár nem keresek valószínűleg olyan jól, mint ő 😃 A főnökeit utálja és a munkája irtó stresszes, így az ebédjét alkohol nélkül már megsem tudja enni. A régi Maya eltűnt és a helyét egy olyan lány vette át, aki megpróbálta befagyasztani a szívét. Viszont az egyik ebédelése közben egy váratlan ismerőssel fut össze, Oliviával, aki nem más, mint Cameron húga.

„New York utcáin sosem tudod, mi történik, kibe vagy mibe botlasz bele. Minden nap egy lehetőség, és a mai valahogy még inkább annak tűnt, mint a többi.”

A két lány valamikor régen még barátnők voltak, de a szakítás mindent felülírt. A történet innentől már váltott szemszögből olvasható. Betekintést nyerünk Cameron gondolataiba és életébe és természetesen ugyanúgy látjuk Mayát is tovább. Így mindkettő érzelmi vívódását érezzük. Cam miután megtudta, hogy szerelme, akit 5 éve nem tudott elfelejteni, hiába száműzte magát a poklok poklába, hisz végül a hadseregbe maradt egyszerűen látnia kellett. Tudnia, hogy az érzései tényleg megvannak és nemcsak egy emlékbe szerelmes, de onnantól, hogy a forgalmas utcán meglátta a lányt nem volt menekvés. Egyszerűen mindent megakart tenni, hogy visszakapja szerelmét, hisz bár az ajtót ő csukta be 5 éve, mégsem akarta az élete további részét leélni Nélküle.

„Az emlékek olyan réginek tűntek, a szakításunk fájdalma viszont még mindig erősen élt bennem. Kis híján összetört az elvesztése. Nem élhettem át újra.”

Maya viszont próbál ellenállni. Alig tudott évekkel ezelőtt felállni a padlóról és nem akarja újra ott találni magát. Ezenfelül abban az időben még valakit elveszített, hisz pár hónappal később az édesanyjával is megszakadt a kapcsolata. Szóval itt van két összetört ember, akik mégsem tudnak egymás nélkül élni. Egy fiú, aki mindig is próbált kitörni szülei árnyékából. Egy lány, aki csak jobb életre vágyott magának is és az anyukájának is. Viszont ezt a harcot áldozatok nélkül senki nem nyerheti meg. Az ész még próbálkozik, de a szív már réges-rég döntött, hogy ebből pedig mi lesz? Egy érzelmi hurrikán. Ami mindenkit elsodor. Még az olvasót is.

„Sebezhető, összetört szívű lány, aki olyan szerelmes volt belé, hogy az már fájt.”

Egyben az egész:

Tudom, hogy rengeteg hasonló témájú könyv van, de valahogy ez jobban a szívemhez nőtt. Annyira jól át tudta adni az írónő az érzelmek tömkelegét és olyan intenzíven lehetett érezni minden egyes lélegzetvételt, hogy mikor Maya és Cam szíve összetört vele együtt a miénk is összetört. Imádom őket külön-külön és együtt. Egyszerűen annyira szeretik a másikat, hogy az elmondhatatlan. Ez a történet mutatja meg a legjobban, hogy egy rosszul időzített kérdés darabokra is szedhet téged is és a másikat is persze. Maya nem mindent osztott meg Cammel, így valószínűleg ebből is adódhattak a problémák, de talán mégsem kellett volna egyből becsukni azt az ajtót. De a srá annyira biztos volt magukban, hogy már nem tudott várni. Talán 5 év múlva lesz változás? Erre a kérdésre csak akkor kaphatsz választ, ha elolvasod a könyvet. 😊

Ha megszeretnéd vásárolni:

Libri

Könyvmolyképző

Happily

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.