Ysabella Mallows - Játék az élet

 


„Látja, mit tett magával? Nem menthet meg valakit, aki nem akarja.”

 

Fülszöveg:

Mit tennél akkor, ha teljesen véletlenül egy párhuzamos dimenzióba csöppennél, ahol a tér-idő megegyezik, csak éppen a világ semennyire sem hasonlít a tiédhez? Az ötéves, képességekkel rendelkező Sophie Hill élete egy szemvillanás alatt változik meg, a szerencsétlen véletlennek köszönhetően, amikor átcsúszik egy párhuzamos dimenzióba. Elveszíti családját, otthonát, és a teljes világát, melyben addig élt. Hamar rá kell jönnie, hogy itt bizony a civilizáció még csak hírből sem ismeri a természetfeletti szó fogalmát. Új családja, megtanítja beilleszkedni, miközben mit sem tud Sophie valódi személyiségéről és múltjáról. Az évek múlásával rádöbben, hogy nem ő az egyedüli különc, és lassan társai is lesznek. A világban betöltött szerepe észrevétlenül alakul át

Cikkszám: 9789634437017

Kategória: fikció

Kiadó: Publio Kiadó


Személyes vélemény:

Elsősorban köszönöm a felkérést a könyv olvasására. Nagyon ritka, ha elsőkönyves írónő tollából olvasok, mert általában ők még nincsenek kiforrva, mégis az utóbbi időben elég sok meglepetést okoznak a számomra. Most is ugyanígy jártam. Olvasás közben meg nem mondtam volna, hogy az írónő első könyvét tartom a kezemben. Szóval engem megvett a második könyvére is.

Magáról a könyvről:

Sophia Hill még csak ötéves mikor nagynénje által véletlenül egy párhuzamos dimenzióba csöppen. A lány, mintahogy a világában mindenki különleeges képességekkel rendelkezik, de persze még sokat kellett volna tanulni. Viszont ez az új és ismeretlen világ egyáltalán nem ismeri a természetfeletti fogalmát vagy, ha mégis akkor az állam vette őket kezelésbe. Üdvözöllek a földön Sophia. A lány egy árvaházba kerül, ahol a vezető hölgy egy idő után rájön, hogy megkell védeni és biztonságos helyre kell kerülnie. Ebből kifolyólag évváltoztatásra kerül sor és mindenkinek azt mondják, hogy Sophia Hill, akit találtak meghalt. Így született meg Phoebe Taylor.  A Taylor család dúsgazdag, így nem elég, hogy szegény lánynak bekellett illeszkednie ebbe az új világba, de még az elitrétegbe is helyt kellett állnia. Nem ismerte a karácsony és a húsvét fogalmát. Nem tudta miről szólnak az ötletek és neki nem minden a pénz volt, mégis mindent megtett, hogy tökéletes legyen a maga módján. Mikor elérte a tini kort az élete teljesen megváltozott. A nevelőapja karrierje tönkrement és ő utcára került volna, ha nem lett volna a volt dadája. Igaz szegény körülmények között éltek, de megtettek mindent, hogy kicsit jobb életkörülményük legyen, de mit tehet egy lány, ha a letaszított elitből jön, és nem ismeri a munka fogalmát sem? A képességei sok mindenben voltak segítségére mégis néha bajba keverték. Közben pedig kiderül, hogy még sincs annyira egyedül.

 

Egyben az egész:

Egy fantasy mű mely nem olyan, mint a többi. Megismertet minket a sötéttel és, hogy milyen nehéz lenne a világban képességgel rendelkező emberként élni. Egyáltalán nem volt vontatott és nagyon szépen fenntartotta a figyelmet. Tudom kicsit sokáig tartott a könyv olvasása, de ez mind csak annak köszönhető, hogy kevés időm volt. Viszont mikor végre kezembe került alig tudtam letenni. Szóval én bátran ajánlom minden fantasy kedvelő embernek. Imádtam, ahogy Phoebe tanul a világról és próbál boldogulni az ismeretlenbe. Tetszett a dadusa és a lány kapcsolata és, hogy Frankék mennyire befogadták és szerették, egészen addig, míg ki nem játszotta őket. Félig – meddig értettem is, de mégse.


Idézetek:


„Az élet egy lehetőség, választás, és nem kötelesség. Bárki bármikor dönthet úgy, hogy nem kívánja tovább csinálni. Persze nem ez a legbölcsebb módja annak, hogy befejezzünk egy elvállalt leckét, de senkinek sincs meg a joga ahhoz, hogy felülbírálja egy másik ember döntését a saját életéről. Így önnek sem.”

„Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni a múlttal, bármikor beszélhetsz Phoebevel vagy Arthurral. Sőt, szerintem inkább vele beszélj – mondta Zach.”

„Nézd, mindannyiunknak hosszú és fájdalmas múltja van. Az, hogy most mi így együtt vagyunk, egy újabb lehetőség a sorstól. Eldöntheted, hogy szeretnél – e ebbe a kissé beteg családba tartozni, vagy sem.”


 

Ha megszeretnéd vásárolni:

Publio

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.