Egy tragédia margójára : Értékelés: Leiner Laura - Emlékezz rám (Iskolák versenye)




“Megváltoztatni úgysem tudod visszamenőleg a dolgokat, ezért a legtöbb, amit kihozhatsz a múlt hibáiból, hogy felismered, átlátod és tanulsz belőlük, hogy ne ismételd meg őket a jövőben(…)”


Fülszöveg:

Semmi kétség, az Iskolák Országos Versenye tizenegy napja több eseményt tartogatott eddig Újvári Hanna számára, mint az azt megelőző egy teljes év. Az édesanyja halála után zárkózottá és közönyössé vált lány kezdeti idegenkedése idővel megszűnik, és a piros csapat teljes értékű tagjaként minden tehetségét és tudását arra használja, hogy elnyerje a Szirtes Gimnázium számára az áhított kupát. A győzelemig azonban hosszú még az út, és a Szirtes-csapat tagjai hamar megtanulják, hogy ezen a vetélkedőn sem a feladatok, sem a versenyzők nem olyanok, mint amilyennek első pillantásra látszanak. Az élménytábor árnyas fái alatt könnyen válhat barátból ellenség, kellemetlen ismerősből hasznos szövetséges, tartósnak hitt kapcsolatból futó ismeretség...

Az Emlékezz rám az Iskolák versenye-trilógia harmadik kötete.
Kiadó: L&L Kiadó                                 Oldalak száma: 460
Súly: 450 gr
ISBN: 9786155653537
Kiadás éve: 2019 Árukód: 2729233 / 1186299


Borító:
Mivel a borítója ugyanolyan, mint a többi így sok mindent nem tudok róla írni, amit még ne mondtam volna el. A sorozat egységes és jól mutat együtt. Szeretem, hogy Laura könyveinek a borítói ennyire letisztultak és egyszerűek.

Személyes véleményem:


Őszintén megmondom, hogy elég nagyot csalódtam. De tényleg. Amennyire vártam a megjelenést körülbelül annyira lettem szomorú mikor olvastam. Egyszerűen nem hozta Laura szintjét. Ennek lehet nem kellett volna egy harmadik rész inkább 150 oldallal lett volna hosszabb a második rész és akkor tényleg jó lett volna. Rengeteg fölösleges révedezés volt benne, ami elrontotta a könyv élvezhetőségét. Én teljességgel megértem, hogy fáj neki, hiányzik az anyukája és tényleg, legyen miatta szomorú. Élje meg a gyászt, de az, hogy oldalakon keresztül olvasom, ahogy ostorozza magát ugyan azokért a dolgokért, amiért már ezer ötszázszor ostorozta magát az már sok. Túl volt tolva és nem kicsit. Negyed 9-re értem a könyvesbolt elé, kivételesen akkor még egész jó helyem volt, alig vártam, hogy folytassam a sorozatot és már csütörtökön be is fejeztem és csak ültem a könyv fölött, néztem ki a fejemből….és nem értettem. Nem értettem, hogy erre vártam annyira. Komolyan? Tényleg? Voltak jó részei, de közel sem voltam elájulva tőle.


Magáról a könyvről:

Miután kellőképpen lehúztam a könyvet, jöjjön az, hogy miről szólt a harmadik rész.
A történet ott fejeződött be, hogy Máté nagyon csúnyán kiejtette Kornélt, Hanna egyedül maradt. Oké ez nem teljesen így volt, hisz ott maradtak vele a csapattársai, akik már mondhatni a barátai, de Kornél húzta ki a gödörből és hiányzott neki a fiú. Viszont a játék ment tovább és neki teljesítenie kellett. Nem gondoltam volna, hogy két nap alatt ilyen szépen meg lehet rövidíteni a mezőnyt és elég gáznak tartottam, ahogy az aranycsapatot kiejtették, de hát az írónő tudja. Ez a rész is számomra gyenge volt. A könyv címe már hajlott rá, hogy sokszor lesz a téma Hanna anyukája, hisz a cím is rá utalt, viszont ezt meg lehetett volna oldani jobban is. Aranyosak voltak az emlékképek, de a rengeteg révedezés már sok volt. Ezt pedig már feljebb említettem, hogy eléggé túl volt tolva. Ami még nagyon hiányzott belőle az a vicces párbeszédek. Volt 1-2 csillanás és végre azt gondoltam, hogy ez az. Erre vártam aztán újra ellaposodott a könyv. Még Hanna nagyija is csak minimálisan hozta a formáját. Ami számomra elég fájó volt, hisz Laura könyveit a legjobban a humor miatt szeretjük. Persze lehet komolyabb könyvet is írni, de akkor se hanyagoljuk el, azt, hogy amivel minket megvett az a humor. A végén pedig kiborultam. Mármint nem a sztori végén, hanem annak ami az utolsó sorokban volt:

Vége az Iskolák versenye első trilógiájának.”

Már csütörtökön fel akartam hozni, de úgy voltam vele, hogy nem spoilerezek. Erről még egy bőrt lehúzni?!
Azt már megtudtuk, hogy a következő trilógia főszereplői nem a 4 megkedvelt szereplő lesz, de mivel a Szirtes automatikus bejutó a következő IOV-re, így nagy az esély, hogy ugyanúgy Kocsis diákjai lesznek és egy felmarketingelt versenyről lesz már szó. Azt nem nézném ki, hogy valamelyik másik sulit veszi elő, bár engem az aranycsapat tagjai nagyon érdekelnének, de úgyis Szirtes lesz a téma. Egyértelmű, hogy el fogom olvasni azt is, annak ellenére, hogy most csalódtam. De kiderül, hogy tud-e az írónő ennél jobbat alkotni vagy csak ennyi maradt az egyik kedvenc írónőmbe. Én nagyon sajnálnám, ha abba a könyvbe is csalódnék. Kár lenne érte.
Egyben az egész:

Elgondolkodtam rajta, hogy Laura az SZJG-s szereplőket veszi elő más formában. Ha bárkit megnézünk a szereplők közül mindegyik benne van valamelyik régi kedvencünkbe. Én nem gondolom, hogy ez lenne a jó irány. Egyszerűen ellaposodott az egész. Sokszor élvezhetetlen és ez elszomorít, de komolyan. Ha valaki ír az azért írjon, mert szereti, mert van miről írnia, de olyan mintha csak a sikerre vezető sorozat szereplőinek a tulajdonságait venné elő újra és újra. Ez a sorozat az elején még jó volt , de folyamatosan veszítette el az  érdeklődésemet. Egyértelműen adok neki még egy esélyt, de az biztos, hogy sort nem állok érte és előre sem veszem az olvasási listámon. Nem ér már annyit.

Köszönöm, hogy benéztetek.

Patti






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.