Baráth Viktória: Az igazság ára | EXKLUZÍV RÉSZLET



Nem mondok szerintem senkinek sem újat azzal, ha azt mondom, hogy Baráth Viktória az egyik legkedvencebb Magyar írónőm. A történetei sohasem könnyű olvasmányok, nem klisések és mindig darabokra törnek, de tényleg. Ha egy Viki által írt könyv van a kezembe, akkor csak egy százas zsepivel kezdek neki meg persze egy tábla csokival, hogy legyen a sok rossz mellé egy boldogsághormonom. Nála még azt sem tudom mondani, hogy alig várom, hogy a könyv végére érjek, mivel minden vég valami szörnyűség, amire nem vagyok felkészülve. De pont ezekért a fordulatokért szeretem, ő ettől válik kiváló írónővé. Remélem még ezeregyszer töri össze a szívem az írásaival.
Az írónő legújabb könyve október 13-án jelenik meg, mely az Igazság trilógia befejező része lesz.

A részlet Az igazság árnyékában című könyvre spoilereket tartalmaz!!!!!!


 Fülszöveg:


FÉKEZHETETLEN INDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN

Hannah élete legnehezebb ügyével néz szembe, amikor egyik pillanatról a másikra a saját jövője lesz a tét. Egy napsütéses reggelen minden összedőlni látszik, és ő az egyetlen, aki ezt megakadályozhatja. Munkája már eggyé vált a magánéletével, nem szabadulhat a döntései súlya alól. Most mindent kockára kell tennie. Nem menekülhet tovább a múltjában elkövetett hibái elől. Vagy mégis?
Te mit tennél, ha az életedről kiderülne, minden csak hazugság volt? Harcolnál a szerelemért még akkor is, amikor már te magad sem vagy biztos az érzéseidben? Meddig mennél el, hogy megvédd a saját családodat?
A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Baráth Viktória nagy sikerű Igazság-trilógiájának befejező része olyan meglepetéseket tartogat, melyekre az olvasó nem is számít.

Baráth Viktória: Az igazság ára (Igazság III.)

Beleolvasó



Már korán reggel felszívtam magam, hogy jól lehordok mindenkit a sárga földig, amiért nem küldték még meg az anyagokat, ezért meglepődöm, amikor beérek az irodámba, és az asztalomon fogad néhány akta és mappa. Hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek, egyből rájuk vetném magam, de a táskám és a kávém lefoglalja mindkét kezemet.
Szívesen!
Jess lép be mosolyogva az irodámba. Először nem értem az elégedettségét, ami beragyogja az arcát, de aztán leesik.
Felhívtad őket?
Hajnalban ez volt az első dolgom, miután felkeltem. Egy kicsit keményebben kellett szólnom hozzájuk, de végül átküldték az eddigi bizonyítékokat.
Határtalan büszkeség tölt el, és ezt nem tudom palástolni.
Ügyes! – mosolygok rá.
Jó volt a tanárom – vonja meg a vállát.
Nem is húzom tovább az időt, lepakolok mindent a kezemből, és egyből magam elé húzom a legfelső aktát. Jess is leül velem szemben, és kinyit egy másikat. Csendben dolgozzuk fel az anyagot, egy szó nélkül. Az évek alatt hozzászoktunk már a közös munkához, kialakult egy amolyan rend, amivel zökkenőmentesen tudunk együtt dolgozni. Egy fél szóból vagy egy pillantásból is megértjük a másikat.
Az első mappában a helyszínen talált nyomok elemzései találhatóak. Úgy tűnik, Elliot nagyon gyorsan be akarta gyűjteni a terhelő bizonyítékokat, mivel rövid határidővel el is készültek az eredmények. Jason ujjlenyomata és DNS-e valóban ott volt a szobában, de ami ennél is zavaróbb, az az, hogy a lány körme alatt is olyan hámszöveteket találtak, ami alapján Jasont azonosították be. Tehát nem egyszerűen ott volt a helyszínen, de kontaktusba is léptek. Ez azonban még mindig magyarázható egy tánccal. A szemtanúk mind felismerték Jasont a fénykép alapján, és eskü alatt vallanák, hogy őt látták aznap éjjel a bárban. Ezt hosszasan ki is fejtik, valamint részletesen leírják, hogy a szoba melyik részén milyen nyomot találtak, ami Jasontől származik. A lány nyakán található zúzódások mintájából azonban nem tudtak ujjlenyomatot levenni, ami jó jel. Ha be tudnák bizonyítani, hogy Jason keze fonódott a nyakára, azt már nehéz lenne kimagyarázni.
Van valamid? – kérdezi Jess.
Semmi – rázom a fejem. – És nálad?
Tanúvallomások, rendőri feljegyzések, semmi használha…
A mondatot félbehagyja, amikor lapoz egyet, és a következő oldalon meglát valamit. A pulzusom az egekbe szökken, amikor meglátom a kérdő arckifejezését.
Ha szeretnéd előjegyezni akkor az alábbi oldalakon tudod megtenni:
LIBRI

Bookline

Álomgyár

 Ezenkívül várunk minden Viki rajongót az írónő csoportjába és a facebook oldalára. :)

Facebook csoport 

Írónő oldala



Patti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.