Mire képes az apai szeretet? - Értékelés: Steve Cavanagh- Eskü alatt

 




„A szerencsének ehhez semmi köze. Nem a magas lapok számítanak, fiam. Bármilyen leosztás nyerő lehet. Mindegy, hogy az ember a legjobb vagy a legrosszabb lapokat kapta. Minden azon múlik, hogyan játszod meg őket.



Fülszöveg:

A hazug embert hamarabb utolérik...

Leonard Howell legborzalmasabb rémálma válik valóra, amikor kiderül, hogy elrabolták a lányát. A rendőrség segítségét nem tartja elegendőnek, ezért az egyetlen emberhez fordul, akit alkalmasnak tart arra, hogy visszaadja neki Caroline-t.

Eddie Flynn, a szélhámosból lett ügyvéd tudja, milyen az, amikor az ember elveszíti a gyermekét, és megesküszik, hogy épségben hazajuttatja Caroline Howellt. Múltja miatt Flynn számára cseppet sem idegen New York kétes hírű alvilági élete.

Amint azonban visszalép régi életébe, Eddie ráébred, hogy a játékszabályok megváltoztak, és őt alaposan átverték. De ki mozgatja a háttérben a szálakat? És van egyáltalán ebben az elvetemült ügyben valaki, aki igazat mond?

A nemzetközi bestsellerszerző, Steve Cavanagh Eddie Flynn-sorozatának harmadik kötetében a múlt mindent megkavar, és az események nem várt fordulatot vesznek. Csupán egy dolog biztos: a feszültséggel teli, lélegzetelállító izgalom.


Személyes véleményem:

Ez az első könyvem az írótól és bár tudom, hogy ez egy harmadik rész, mégis tökéletesen olvasható volt az előző részek nélkül is. Volt pár visszautalás múltbeli dolgokra, ami nem volt zavaró, viszont jobb rálátást biztosított a mostani cselekvésekre, gondolkodásmódra. A könyv megmutatja, hogy egy apa mennyire nagyon tudja szeretni a gyermekét. Iszonyú jó volt olvasni erről, főleg elvált szülők gyermekeként. Szóval a könyv önmagában is olvasható, nem kell attól félni, hogy valamit nem értünk meg. A könyv hangulata és légköre átjön teljesen ebben a részben is.

Magáról a könyvről:

Eddie Flynn egy sürgős hívást kap egy régi ismerősétől, aki nem más, mint Leonard Howel. Howel neve az utóbbi napokban már többször felmerült a médiában, hisz kislányát, a 17 éves Caroline-t elrabolták. A férfi Eddihez fordul, bár ő még nem tudja, hogy miben tud neki segíteni, de ő is átélte milyen mikor elrabolják a lányodat. Így belegyezik a találkozóba, közben pedig érkezik egy posta is, hogy egy régebbi eset miatt fellebbeznek. Így a férfinak egyszerre két dolog miatt is aggódnia kell.

Eddie miután megérkezik a bírtokra még mindig nem érti, hogy miért kell itt lennie, hisz itt a rendőrség és az FBI is. Majd Howel egy titoktartási szerződés keretében beavatja a titokba. Az emberrabló nem kétmilliót kér, ahogy a rendőrség tudja, hanem tízmilliót. A csavar az, hogy két találkozó lesz. Az elsőről tudnak az igazságügyi szervek, a másodikat pedig titokban kell tartani. Hisz Howelnek egyedül kell odamennie, ha élve akarja visszakapni a lányát és pontosan emiatt van szüksége egy olyan ügyvédre, mint amilyen Eddie Flynn is.

Howel mindent megakar tenni azért, hogy visszakapja a kislányát és ezért egyedül van a harcban, hisz a lány mostohaanyján még az ügyvéd is látja a színjátékot, hogy mennyire nem szereti nevelt lányát és nem is érdekli, hogy mi van vele. A férfinak már csak Caroline maradt. Muszáj, hogy élve megtalálja őt és újra megölelhesse az egyetlent, aki fontos számára ebben az életben, hisz ha ő nincs akkor neki sincs értelme élnie.

Eközben egy múltbeli eseményt is látunk, ahol egy fiatal nő nehezen viseli gyermeke sírását, így egy másik szobába rágyújt, de nem éppen dohányra. Viszont valami nyugtalanítja, a kis Emily abbahagyta a sírást. Ezt nem érti Julie, ezért bemegy a szobába, viszont az ajtóban állva egy feketeruhás embert lát, aki benzint locsol a gyerekszobába, a nőt leüti és mire felébred a gyermeke a tűz áldozatává válik. A nőn kívül senki nem látta ezt a személyt, így elítélik és elmegyógyintézetbe kerül, ahol életét veszti. Az ügyét most mégis előveszik, mert valaki szerint hibát követtek el a rendőrök, az esküdtszék és a bíró mikor bűnösnek találták. Aki a lány ügyvédje volt az most már bíró, így, ha igaz, amit állítanak, az derékba törheti a karrierjét. Eddienek mindent megkell tennie, hogy rájöjjön az igazságra. De vajon mi köze a 2001-es eseményeknek a mostani esethez? Vagy csak véletlen egybeesés lenne?

 

Egyben az egész:

Egy szuperül megírt történet, melyben rengeteg csavar van és eskü még a végén is ültem felette, hogy akkor most mi van? Az író zseniálisan vitte be az ütéseket és tartotta fenn az olvasó figyelmét. A végéig rá sem jöttem arra, hogy most mi is történik. Voltak dolgok, amiket a másik száll miatt már sejtettem, de még így sem gondoltam volna ilyen fordulatokra. Így, ha az én véleményemre hallgattok és tényleg egy igazán jó krimit szeretnétek olvasni akkor nyugodtan vegyétek le Steve Cavanagh Eskü alatt című könyvét a polcokról. Garantáltan egy izgalmas estét fogtok eltölteni együtt. A könyvben láthatjuk, hogy egy édesapa mi mindent tenne meg azért, hogy visszakapja a kislányát, akár embert is ölne. Eddie pedig aki az ügyvédi praxisával játszik, belemegy Howel tervébe, mert tudja jól, hogy ő is ugyanígy mindent megtenne a saját kislányáért vagy éppen bosszút állna érte. Így bár egy erős krimit kapunk, mellette mégis megmutatkozik az apai szeret fénye.

 

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.