Értékelés: Beth Moran - Let It Snow - Szerelem karácsonyra

 





Szerintem a legmenőbb dolog, amit tehetsz, hogy önmagad vagy.





Fülszöveg:

Hull a pelyhes...
Bea Armstrong, a helyi időjós - miután véget ért hosszú távú kapcsolata - igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen ,,ugye megmondtam" megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax - akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki - szintén meghívást kapott.
A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad... Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony...?
Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia...

Személyes véleményem:

Azóta szemeztem a könyvvel mióta megláttam ezt a csodaszép élfestett kiadást. Onnantól kezdve annyira nem is érdekelt, hogy miről szólhat, mert tudtam, hogy kell nekem ez a könyv hisz annyira brutál jól néz ki.

Gyengéim lettek az élfestett kiadások, de most komolyan? Láttátok már milyen szépek az élfestett könyvek? Na ugye, hogy másnak is ezek a kedvenceik.

Szóval egyből rá is került a karácsonyi kívánság listámra és a Jézuskám nagyon okos volt, így tudta, hogy ez a könyv tökéletes lesz a számomra. Viszont az olvasását bár elkezdtem, végül az új évem második könyveként fejeztem be. De egy cseppet sem bántam, hisz legalább picit tovább maradhatott karácsonyi hangulatom.

Magáról a könyvről:

A történetünk főszereplője Beatrice Armstrong, aki nagyjából féléve szakított a párjával, akivel tinikora óta se veled, se nélküled kapcsolatban volt. Adam élete abból állt, hogy a rocksztár élet után vágyakozott és közben elfelejtette, hogy elsődlegesen Bea kellene, hogy fontos legyen. Így elmaradtak találkozók, majd ünnepek és egy idő után ez véglegesnek tűnt, majd újra visszatért. Viszont most úgy tűnik, hogy ez tényleg egy komoly döntés és végleg vége van a kapcsolatuknak.

Bea időjósként dolgozik, akit nagyon szeretnek az emberek, bár a szakítás miatt egy kissé szerencsétlenkedett a munkájában, így a karrierje is egy hajszálon múlt. A gondolatai között pedig végig ott maradt Adam. Ennek a nehézidőszaknak a kipihenésére megy haza a szüleihez, hogy újra erőre kapjon és visszatérjen önmagához.

A lány megígérte a szüleinek, hogy karácsonykor otthon lesz és már előtte is részt vesz a szokásos karácsonyi programokon, mégis ott volt benne, hogy minden Adamre fogja emlékeztetni. Közben pedig egy nem várt személy is feltűnik a családi ünnepségen, aki nem más, mint Henry. A fiú, akit a szülők mindig is a férjének szántak és most itt van a lehetőségük, hogy igazuk legyen. Ezenfelül pedig egy elkeveredett e-mail is galibát okoz, melyet Bea nem kapott meg.

Az e-mail szerint behívják interjúra egy olyan álláslehetőség miatt, ami nagyot lendíthet a karrierjén, viszont pont szenteste van a kiválasztás része. Ez egy ottalvós, feladatos dolog, ami így két napot is igénybe vesz, így ezeken a napokon nem tud részt venni a családi karácsonyon. Hisz igazából ez egy cuki, aranyos, szerelmes történet, melyből, amúgy olvashatunk ezeregyet a piacon. Szerethető regény, viszont nem váltott ki belőlem olyan érzéseket, ami miatt értem ezt a nagy hypot. Valószínűleg ez az élfestett kiadás miatt volt.  

A könyvben nagy hangsúly van azon, hogy mennyire fontos a család és hogy milyen fontos a velük töltött idő. Emiatt pedig karácsony után is tökéletesen jó olvasni.

Egyben az egész:

Nagyon szerethető, aranyos történet a család fontosságáról. Arról, hogy mennyire fontos az, hogy éreztessük a gyermekeinkkel, hogy büszkék vagyunk rájuk, illetve, hogy mindig támogassuk őket. Bea egy roppant nagy családba tartozott, ahol karácsonykor pár napra összegyűlt a teljes család és úgy ünnepelték az ünnepeket. Viszont a szülők szerették volna, ha a lánynak van egy párja, aki hátországként támogatja, vigyáz rá és félti, hogy ne maradjon teljesen magára. Hisz az emberek felnőnek, mint ahogy láthattuk a testvérének is családja lett. Így hiába van ott a testvére, mégsem lesz mellette már annyit, mint gyerekként.

Bár a hypeja, mint ahogy mondtam már sokkal nagyobb, mint ami ér a könyv mégis én nagyon szerettem. Karácsonyra tökéletes kis, aranyos, szerethető történet, mely igazán visszatudja adni a szeretet ünnepét.

 Ha megszeretnéd rendelni akkor Katt ide! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek,

Xoxo, Patti! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.