Értékelés: Aurora Lewis Turner - A tűzróka

 

– Az egész élet nem több, mint vég nélküli tanulás. Sosem korai elkezdeni.


Fülszöveg:

A léleknek hét szintje van, és minden őrző vonzódik egyhez...

Amaja egy titokzatos tűzeset után a mogorva, flegma, kissé életunt harcos, azaz a Vadász oltalma alá kerül. El kell hagynia Japánt, hogy ő is kivegye részét a világ kezdete óta tartó háborúban; harcoljon a lelketlenekkel, és őrző váljon belőle.

Magyarországra érkezik, ahol a Margitszigeten lévő, titkos Akadémián megismeri ikertestvérét, Alexandert. A két árva nyomozásba kezd, hogy kiderítse, miként haltak meg a szüleik. Ekkor még nem is sejtik, milyen titkok és rejtélyek övezik őket, miközben új barátaiknak is bőven akad rejtegetnivalója.

Vajon kiderül, miért száműzték az ikreket a Föld két külön pontjára, hogy ott nevelkedjenek? Mi köze lehet az Elsőknek, akik maguk is lelketlenek, a testvérekhez és világunk pusztulásához? Vajon Amaja megbékél-e valaha a tűzróka jelenlétével, mely egyszerre perzseli fel az emberek és őrzők életét... És végül meddig tudja távol tartani magát a Vadásztól, aki felébreszti szunnyadó ösztöneit?

Vámpírok, átkok, merényletek, boszorkányok, humor és romantika jellemzi ezt a különleges univerzumot, amely világunk álarca mögött rejtőzik.

Kiadó: NewLine Kiadó

Oldalak száma: 359

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Súly: 306 gr

ISBN: 9786156373823

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2022

Árukód: 2762742 / 1210614

Sorozat: AZ IKERLÁNGBŰBÁJ

 

Személyes véleményem:

Rettentően féltem a könyvtől mikor elvállaltam az olvasását. Valahogy még mindig irtózom picit a magyar írók fantazy világától. Talán, mert eddig csak két olyan fantasy könyvet olvastam, ami tetszett és amit jónak mondhattam. Viszont Aurora kellemes csalódást okozott. A tűzróka egy rettentő jól megírt könyv, ami megérdemli, hogy az olvasók polcain legyen. Nem voltak hosszadalmas leírások, nyakatekert részek, aminek a háromnegyede tök felesleges. Egyszerűen a történet volt nyers önmagában. Nem lőtte le idő előtt a dolgokat és nagyon sok mindenre én is csak a szereplőkkel együtt jöttem rá. Számomra pedig ez a legfontosabb. Ne kelljen már az első oldalakon arra várnom, hogy végre kitalálják ki kicsoda, mert én már tudom, hanem olyan jól legyen megírva, hogy ne tudjam saját magamnak idő előtt lelőni a poént. Erre viszont nem sok író volt eddig képes. A Rókatündér írónője pedig képes volt rá és ez mindent elmond arról, hogy mennyire tehetséges. 😊

Szerethető, érdekes történet. Néhol kissé Harry Potter feelingem volt. Talán emiatt is ragadott magával annyira.

Magáról a könyvről:

Főszereplőn Amaja, aki Japánban nevelkedett bár szülei nem ízig-vérig japánok. A lány sosem ismerte az igazi családját, így semmit nem tudott arról, hogy ki is ő valójában. Viszont egy végzetes napon sikerült a földdel együtt tennie az iskoláját. A lány nem akarta ezt. Nem tudtam, hogyan és miért csinálta. Viszont most menekülnie kell. Már az elején érdekes kezekbe került, ami csak később derült ki, hogy téves oldalon van. Miután a helyére került ő is és a Vadász is. A férfi elhozta a lányt Magyarországra. Itt picit megállnék. Szerintem az önmagában érdekes, hogy nem fiktív helyen játszódik a történet, hanem azokon az utcákon, ahol én is majdnem mindennap sétálok. Valahogy jó volt belegondolni, hogy mikor utazok a villamoson lehet mellettem egy tűzróka van. :D Jó tudom, túl nagy a képzelő erőm, de akkor nézzük tovább a könyvet. Az iskola, ahova a Vadász hozta egy hozzá hasonló lényeknek fenntartott iskola, ahol ki képzik őket és természetesen megtanulják használni az erejüket. Amajával együtt ismertük meg ezt az új világot. Gyermekléptekkel haladtunk és mikor a lány valami új dolgot tanult, akkor mi is új ismereteket kaptunk. Számomra emiatt volt annyira szerethető. Nem egy olyan helyre léptünk be, amit már ismernek a szereplők, hanem együtt léptünk át az ismeretlenbe. Viszont a baj nem kicsi és a középpontban a lány áll. A lány, aki semmit nem arról, ahova került és még az erejét is most tapasztalja. Vajon képes lesz arra amire kiválasztották? A szülei titkos küldetésére fény derül? Rengeteg kérdés maradt benne a könyv után és már alig várom, hogy folytathassam. A kérdések pedig egészen Ádámhoz és Évához vezetnek. Ha szeretnéd tudni, hogyan kerülnek ők a képbe akkor nyomás megvenni a könyvet és olvasd el. 😊

Egyben az egész:

Lépj be Amajával ebbe az ismeretlen világba. Ami annyira nem is ismeretlen, hisz itt játszódik Budapesten. Tele rejtélyekkel, barátsággal, egy sose látott testvérrel és a végén talán őrző lehetsz, de előtte még vár rád egy feladat. Egy feladat, ami rengeteg veszélyt rejteget. A történet magával ragadó és minden képzeletet felülmúl. Egyszerűen ilyen egy jól megírt fantasy könyv. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.