Értékelés: Emma Chase- Taníts meg szeretni!

 

„A veszteség elvileg közelebb hozza a párokat vagy szétszakítja őket. Esetünkben nem így történt. Nem szakítottunk. Utána még elmentünk a bálba, csináltak rólunk tablóképet, és továbbra is szerettük egymást. De nekem olyan volt…, mint egy apró üvegszilánk az ember talpán; láthatatlan, de érezni lehet.”

 

Fülszöveg:

Garrett Daniels élete sínen van. Az öntelt és karizmatikus egykori gimnáziumi amerikaifutball-sztár istenített fociedző és "menő" tanár a szülővárosában, ahol ő nem egy egyszerű aranyifjú - ő már platina. Remek barátai vannak, szép háza a tóparton, és a legjobb társa, akire ember csak vágyhat: Snoopy, az albínó beagle.

Callie élete is szépen alakul... az ország másik felén. De bizonyos körülmények miatt, melyekről legszívesebben soha többé nem beszélne, haza kell jönnie, hogy segítsen a szüleinek. Helyettes tanárként helyezkedik el abban a gimnáziumban, ahova diákként járt. Az új szerepben piszkálódással, tomboló hormonokkal, folyamatos pletykálkodással és bőséges drámával kell megküzdenie... főleg a tanáriban.

Amikor Garrett felajánlja régi középiskolai szerelmének, hogy megtanítja neki szuper tanári trükkjeit, Callie megragadja a lehetőséget... de vissza kell fognia magát, hogy ne ragadja meg Garrettet is. Köztük csak barátság lehet. Vagy... talán végre leiskolázza őket a szerelem?

A New York Times és a USA Today bestsellerszerző Emma Chase ezen sorozata a New Jersey-i Lakeside-ba kalauzol el minket, ahol a szerelem körbelengi az egész várost. Az első kötetben vicces és megható pillanatok váltják egymást, sok-sok szenvedéllyel fűszerezve.

 

Személyes véleményem:

Ezer bocsi először is, hogy eddig még nem írtam semmiről, de az utóbbi egy- másfél hónapot annyira elvitte az adózás vizsgára való felkészülés, hogy egyáltalán nem olvastam. A tananyagot leszámítva. Mondjuk így is necces, hogy mi lesz az eredmény, de úgy döntöttem, hogy most kikapcsolódás miatt muszáj olvasnom. Valamit ami feltölt erővel és kicsit eltereli a gondolataimat. Emiatt pont jól jött, hogy már nagyon esedékes volt ez a könyv is.

Egyszerűen annyira jó figyelemelterelő volt. Könnyed, bár volt néhány rész, ahol elpityeredtem. Viszont egyszerű volt, humoros és romantikus, amit imádok. Szóval tökéletes kikapcsolódás volt az elmúlt időszak nyűgje után. Nagyon szerettem a történetet, viszont néha a szereplőket megtudtam volna fojtani ahogy a saját életüket nehezítik meg még jobban. Annyival egyszerűbb lett volna minden, ha már tizenévesen nem lettek volna ennyire makacsak, zárkózottak és önfejűek. Persze így felnőtt fejjel könnyebb véleményt nyilvánítanom.

Magáról a könyvről:

A sztorit két ember szemszögéből láthatjuk. Az egyik Garrett Daniels, aki a szülővárosában tanít és edzősködik. Imádja az életét, nincs szüksége komoly kapcsolatra. Elég neki a diákjai és a kutyusa Snoppy, akit egyszerűen imádtam. Szóval magának való kis életet él, amit egyáltalán nem szeretne senki kedvéért sem felborítani.

A másik szereplőnk Callie, aki minél messzebb próbált kerülni a szülővárosától. Az okot még nem tudjuk, de szépen lassan minden kiderül. Callienek viszont egy érdekes fordulat miatt haza kellett mennie. Őszintén tudom, hogy nem vicces, de én nagyon nevettem, hogy milyen ok miatt baleseteztek a szülei. Szóval a lány visszatért a Likesidei kisvárosba és mivel színházigazgató volt, így jelentkezett az iskolába tanítani. Ironikus volt, hogy előadásra készítette fel a gyerekeket és én most nézek egy sorozatot, ami szintén ugyanerről szól. Csak ott a gyerekek életébe jobban belelátunk. Szóval most a színház minden téren az életemmé vált. De térjünk vissza a könyvre. Rendkívül nagy személyiségfejlődést lehet tapasztalni a két főszereplőnél. Mindketten apró lépésekben tanultak a múlt hibáiból és talán ez volt a lényeg, hogy sosem késő tanulni és fejlődni. Senki sem tökéletes. Ők sem voltak azok. Most pedig mindent megtettek, hogy jól csinálják.

Tini korukban egypárt alkottak, konkrétan álompár voltak, de az egyetemen szakítottak a távolságra hivatkozva. Azóta pedig nem is találkoztak. Most pedig a pillangók újra visszatértek a gyomrukba és kezdődik minden elölről vagy mégsem?

Callie fél, hogy mi lesz, ha visszatért az eredeti életéhez, de nem tudja elkerülni, hogy mennyire vonzódik Garretthez. Garrett pedig annyira vonzódik Calliehez, mint még soha senki máshoz. De vajon mi áll a szakításuk hátterében? Mit rejt a múltjuk? Mi az, amit soha senkinek nem árulhattak el? Az elején rengeteg kérdésed lesz, de mindenre megvan a válasz. Szépen lassan halad előre a történet és ugyanilyen szépen nőnek szívünkhöz a szereplők. Akik pedig bár mellékszereplők, de annyira imádtam őket, azok a tanítványaik. Bár Callie azt hitte egy tanár nem fog közel kerülni a diákjaihoz, mégis olyanok voltak számára, mint a gyerekei. Ilyen egy jó tanár, aki védi, bátorítja és tanítja a diákjait. A diákok pedig meghálálják a szeretet és a törődést, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint mikor Woodit elhozták Garrettnek.

Egyben az egész:

Annyira mérges voltam Calliere, hogy nem beszélte meg a problémáját Garrettel. A fájdalmát és az érzéseit. Talán eltudtak volna kerülni 16 évnyi szenvedést. Elhiszem, hogy ez neki nagyon nehéz volt és félt, fiatal volt és bátortalan. De meg kell tanulni, hogy mindent muszáj megosztanunk a párunkkal, mert csak akkor tud működni a dolog. Én is néha beleesek abba a hibába, hogyha valami bánt nem mondom el, pedig tudom, hogy az lenne a legegyszerűbb és utána úgyis elmondom, mert látja rajtam a párom, ha valami bánt. Garrett itt csak annyit hibázott, hogy nem ismerte fel Callie milyen jó színésznő. Rettentő jól takarta el a fájdalmát. De ettől függetlenül iszonyúan cuki és jó páros voltak mindig is. Szóval a könyv összefogja törni a szívedet, de megpróbálja összeragasztani, hogy a darabok még jobban ragaszkodjanak egymáshoz.

Szóval, ha egy könnyed, romantikus könyvet szeretnél, ami kikapcsol akkor bátran ajánlom neked ezt a könyvet. Imádni fogod. Darabokra fog törni ebben biztos vagyok, de újra felfog építeni.

Ha megszeretnéd vásárolni:

Libri

Álomgyár

Bookline 

Köszönöm, hogy benéztetek,

 

Xoxo, Patti 😊

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.