Cover Reveal - Marie Aude Murail - A lélekdoki 2. - BorítóleleplezésSziasztok,

Ma este A Lélekdoki 2. borítóleleplezésével érkeztem. Remélem már ti is vártátok a folytatást, mert én már nagyon. J

De kezdjük azzal, hogy bemutatom nektek az írót.

Az íróról:

Marie-Aude Murail, aki már tizenhárom éves kora óta ír, a párizsi Sorbonne bölcsészkarára járt. Az egyetem befejezése után előbb újságírással foglalkozott, és felnőtteknek írt regényeket, majd egyre inkább a fiatalabb közönség felé fordult.

Könyvei, melyek számos díjat nyertek, és sok-sok nyelvre lefordították őket, gyakran súlyos témákat érintenek (betegség, gyász, homoszexualitás stb.), de ezeket az írónő mindig sziporkázó humorba csomagolva tálalja.

Marie-Aude Murail írói tevékenysége mellett aktív szerepet vállal az írástudatlanság ellen folytatott küzdelemben is: azért harcol, hogy az iskoláztatás mind szélesebb körű legyen a hátrányos helyzetű, így különösen a Franciaországba bevándorló családok gyermekei esetében is. Könyveit azzal a nem titkolt szándékkal írja, hogy minél több gyerekkel, fiatallal szerettesse meg az olvasást.

Irodalmi és társadalmi tevékenységért 2004-ben a Francia Becsületrend lovagjává avatták.

Tervezett fülszöveg:

Az életben soha semmi nem úgy történik, ahogy elterveztük, az ember minden tudománya az alkalmazkodásban merül ki. Sauveur Saint-Yves, a daliás termetű, sármos klinikai szakpszichológus lázas igyekezettel próbál egyensúlyozni mozgalmas magánélete és népszerű magánrendelője között. Ami bizony nem könnyű, mivel Sauveur túlzottan is a szívén viseli fiatal páciensei minden gondját-baját.

Így a tizenhárom éves Ella Kuypensét, aki fiú szeretne lenni (no meg híres regényíró). A tizenkét éves Blandine Carréét, aki gumicukron él, és Pullip-babás videóinak tizennyolcezer feliratkozója van a YouTube-on. A tizenhét éves Gabin Poupard-ét, aki játékfüggő, és mellesleg a pszichológusa padlásán csövezik. A tizenhat éves Samuel Cahenét, aki nem mosakszik, és még csodálkozik azon, hogy a lányok folyton kikosarazzák. Vagy ott van Alex és Charlie, akik nevükkel ellentétben nők, és közös gyermeket szeretnének. Mindannyian Sauveurtől várják a segítséget. Pedig a megváltó is szeretne olykor megváltott lenni…

Marie-Aude Murail képes megtörni a tabukat, és rendkívüli érzékenységgel, ítélkezés nélkül beszélni mindenről. Egy újabb mély emberséggel és léleksimogató derűvel megírt történet, amely egy szuszra olvastatja magát, és amikor becsuktuk, sokáig hiányoznak még a szereplők.

De ne csüggedj!

Jön a folytatás!

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


Most pedig jöjjön a borító. J

Hát nem valami csodálatos? Annyira cuki. Egyszerűen már most szerelmes lettem a borítóba. J

Moly.hu:

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti. J

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.