Az érem két oldala | Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!


„– Ne ígérj felelőtlenül! Az ígéreteknek hatalma van, és ha megszeged őket, azzal megsebzel.

– Szeretnék a barátod lenni – vág bele Bastien újra, aztán megrázza a fejét, és mohón bámul rám. – Szeretnék több lenni. Szeretném, ha esélyt adnál.”

 

Fülszöveg:

Egy dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!

 

Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat. A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét. Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes. A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson. Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.

Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Az év legédesebb és legromantikusabb karácsonyi története, ami boldogsággal tölti meg a szíved. Mélyedj el benne!

"Ez a könyv egy igazi karácsonyi csoda! Átjárja az ünnepi hangulat,  miközben fontos témákról mesél. A Panka és Bastien közti kémia és a romantika pedig melegséggel töltötte el a szívem. Ez az a könyv, aminek minden karácsonyfa alatt ott a helye!" - Balla Adrienn

Szereted a Vörös pöttyös könyveket?

Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

14 éves kortól ajánljuk!

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 270

Borító: KARTONÁLT

Súly: 320 gr

ISBN: 9789634576334

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2020

Árukód: 2744419 / 1197026

Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

Borító:

Én nagyon szeretem, hogy Tibi könyvét most is az olvasók készítették és ők maguk szavazhattak a legjobbra. Természetesen a kiadónak és az írónak is van beleszólása, de ettől függetlenül én imádom, hogy mi dönthetünk. Olyan, mintha egy kicsit részesei lennénk egy könyv megszületésének. Kicsit mi is magunkénak érezhetjük. De szóljatok, ha ti másként gondoljátok.

 

Személyes véleményem:

Szerintem egyáltalán nem kell mondanom, hogy nagyon sokat sírtam olvasás közben. Emlékszem mikor a kishúgommal, Annával a Libribe válogattunk könyveket említettem neki, hogy lassan megjön Tibi új könyve. Az első kérdése az volt, hogy megint sírni akarsz? Szóval igen, az ő könyvei valahogy mindig könnyeket váltanak ki belőlem. Ha jól emlékszem nem kellett egy délután, hogy elolvassam a könyvet. Ezt pedig kimondottan szeretem. Tibi könnyei a szívekig hatol, mégis olvastatja magát. Egyszerűen tudni szeretnéd, hogy mi lesz a vége.

 

Magáról a könyvről:

A könyv főszereplői Panka és Bastien. Panka egy tizenhét éves lány, aki rengeteget szenvedett már az életben. Az édesapja lemondott róla és árvaházba adta, ahonnan párszor kivették, de nem igazán került szerető családhoz, így egy idő után falakat húzott maga köré. Majd végre otthonra lelt Gabinál és Edinánál. Igen jól látjátok. A lánynak nem egy apukája és egy anyukája lett, hanem két szerető anyukája. Akik bármi áron védelmeznék Pankát. Ez mostanában elég vihart kavaró téma az országban. De én úgy gondolom, hogy bárki lehet egy család mindegy, hogy melyik nemhez vonzódik, mindegy, hogy egyedül neveli-e a gyerkőcét vagy sem. Ezeknek a gyerekeknek egy szerető emberre van szükségük, nemtől és identitástól függetlenül. Egy szerető szülőt pedig minden gyermek megérdemel, ahol biztonságban lehet igazi gyermek. Ha már említettem Gabit és Edinát remélem már mindenki rájött, hogy Edina bizony Lilla testvére, akiről az Élni akarok könyv szól. Én kifejezetten örültem, hogy kaptunk még belőlük egy kicsit és úgy gondolom, hogy Lilla is örül, hogy a testvére végre szülő lehet. Panka az Ambrózia kiadónál dolgozik, mint marketinges a másik diák marketinges pedig nem más, mint Hanna. Hannára ugye emlékeztek a Szállj el a dallal című duológiából? Na, ő Panka kedvenc kolléganője. Annyira jó volt, mikor előtörtek az emlékek olvasás közben.

Térjünk rá a másik főszereplőnkre a beképzelt, sznob francia írónkra Bastienre. Bastien dedikálni jön az országba és Pankának kell elmennie érte, miután a taxi letette őt rossz helyen. Mielőtt megjött volna az országba a menedzsere leküldött egy listát, hogy mire van szüksége az írónak. Szóval kicsit problémásabb volt, mint amit a Magyar íróktól megszoktak. Viszont senki nem tudja, hogy a srác min megy keresztül, milyen körülményei és élete van. Tizenhat évesen autóbalesetet szenvedett az édesanyjával. A balesetet sajnos nem úszta meg könnyen, amputálni kellett az egyik lábát, ezért művégtagra szorul és ezenkívül még fél az autókban is. Kényelmetlenül érzi magát bennük.

Szóval adott két nehéz élettel rendelkező fiatal, akiket az élet mégis egy útra terel. A levegő izzik körülöttük és hiába húz Panka falakat, Bastien minden percben ledönti, de vajon elég a megértés és a kémia, hogy együtt legyenek? Vagy ez is csak egy love storynak indult történet melynek a végén csak darabokra tört szíveket kapunk? Ehhez sajnos elkell olvasnotok a könyvet.

Egyben az egész:

Két olyan világot kaptunk, amit nem ismerünk. Nagyon tetszett, hogy kaptunk egy kis betekintést is a kiadó életében, akár egy dedikálás vagy egy marketing kapcsán. Imádtam az ismerős szereplőket. Szeretem, hogy Tibi nem bonyolítja túl a dolgokat, mégis olyan érzelemmel tudja megszólítani a történetet nekünk olvasóknak, hogy összefacsarodik a szívünk. Itt az élő példa, hogy nem kell túlbonyolítani semmit, elég, ha valaki szívből ír.

Idézetek:

„Sosem vágytam még ennyire egy karácsonyi csodára.”

„– Elmondom, hogy szerintem mit jelent az, ha a pillanatnak élünk. Néha az emberek nem azért toppannak be az életünkbe, hogy az utolsó lélegzetvételünkig velünk maradjanak. A futó barátok, kapcsolatok hozhatják az igazi változást bennünk, mert megtanítanak nekünk valamit önmagunkról, vagy arról, ahogy a világhoz állunk. Az emberi kapcsolatok tesznek minket nyitottá, boldoggá, a szerelem pedig egyszerre emel fel az égbe és vág a földhöz. Persze, nyilván fáj, ha valaki kisétál az életünkből, de csak emiatt mondjunk nemet arra a sok örömre, amit kaphatunk? Szerintem butaság lenne. Számomra ez jelenti azt, hogy élj a pillanatnak.”

„Mindig erősnek kell tűnni, különben eltaposnak, vagy te omlasz össze.”

„Nem barátkozom, mert pontosan tudom, mennyire fájdalmas az, ha valakit nagyon megszeretek, aztán huss, eltűnik az életemből. Nem kockáztathatok több szívfájdalmat.”

„Ha valamit elérek az életben, ne a múltammal foglalkozzanak, hanem a teljesítményemmel.”

Ha felkeltettem a figyelmed, akkor katt:

Libri

Könyvmolyképző

Bookline

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.