A sötétség árnyékában | Baráth Viktória - Orosz Rulett

 

„A bizalmat nem szavakkal, hanem tettekkel lehet kiérdemelni.”

Fülszöveg:

"Lehengerlő történet a szív és az ész harcáról." - A valóságon túl blog

 

Amikor az életed a tét

Sophia, a fiatal és céltudatos lány úgy nőtt fel, hogy nem ismerte az édesanyját. Csupán egy magyarázkodó levél maradt neki emlékül, és egy nyom, miszerint a nő Las Vegasban él. Sophia így a bűn városába költözik, hogy felkutassa a családi gyökereit, ott azonban falakba ütközik. Unalmas munkát vállal, mellette viszont, amikor leszáll az éj, a lány élete megtelik izgalommal és kalanddal.

Amikor segítségre van szüksége, alkut köt Viktor Makszimovval, az éjszakai klubok és kaszinók urával. Sophia távol akarja tartani magát a zűrös múltjától, ám ekkor még nem is sejti, hogy a férfi mekkora veszélyt jelent a számára.

Mit tehetünk, ha az érzelmeink veszik át az uralmat felettünk? Engedhetünk a csábításnak, ha a gyönyör mellé gondok is társulnak.

Baráth Viktória ismét a sötét oldalra kalauzolja olvasóit egy olyan történetben, amelyben sosem tudhatod, mit rejt a következő oldal.

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ

Oldalak száma: 378

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Súly: 370 gr

ISBN: 9786156145505

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2020

Árukód: 2738108 / 1192295

Borító:

Szerintem erről semmit nem kell mondanom. A legszebb borító, amivel valaha is találkoztam. Egyszerűen imádom. Nemcsak azért, mert az egyik kedvenc színem van rajta, de valahogy annyira magával ragadó, hogy az hihetetlen. Mikor bemegyek a könyvesboltba, anélkül, hogy keresném még akkor is egyszerűen vonz magához.

Személyes véleményem:

Nagyon féltem az értékelésemtől miután befejeztem a könyvet. Rengeteg érzés kavargott benne, aminél nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy rossz. Mármint egy könyvnek az a lényege, hogy érzéseket váltson ki és Viki könyvei mindig kiakasztanak, szíven szúrnak, szerelembe ejtenek, majd a földbe tipornak és mindig más sorrendben, hogy véletlenül se tudjam, hogy mire számítsak. Most viszont hiába volt izgalmas a könyv, hiába faltam a lapokat, hiába váltották ki az érzéseket még valami költözött mellé. Méghozzá az üresség. Egyszerűen nem a vége miatt, nem azért, mert még egy részre számítanék, hanem azért, mert annyi morzsát kaptunk, hogy egyszerűen hiányérzetem lett. Szóval Viki nagyon szépen kérlek, írj nekem egy Főnök 3-at, mert egyszerűen kivagyok már miatta. Komolyan újra petíciót fogok indítani. :D Rengeteg kérdésem lenne, amiket most csak azért nem teszek fel, mert tudom, hogy sokan nem olvasták még a könyvet, de ha letelik az a pár hónap, amíg spoiler mentességet tartok utána biztos felteszem őket, ha nem is a blogon, de Viki zárt csoportjában. Szóval készülj fel drága. :D

 

Magáról a könyvről:

Azt már tudtuk, hogy az Orosz Rulett Sophia története, aki nem más, mint Ana lánya. Az apát direkt nem emelem ki, mivel rengeteg kérdőjel volt körülötte és nem szeretném lelőni a poént, hogy elmondom nektek, de igazából szerintem mindenki sejti. A lány úgy döntött, hogy megkeresi soha nem látott édesanyját, akiről mindenki azt gondolta, hogy halott. Már ekkor megsajnáltam szegény lányt, hisz ő nem tudja, hogy ki pontosan az anyja, így azt sem tudja, hogyha ő azt akarja, hogy ne találják, meg akkor nem fogják, de ugye az évek alatt Ana is öregedett és követett el hibákat, de erre mindenki ráfog jönni, hogy mire gondolok. Sophianak viszont kisiklott az élete. Mikor megtudtuk, hogy Olinak van egy lánya és az Ana lánya is azt gondoltam, hogy milyen szerencsés ilyen családdal a háta mögött, hisz Hannah és Jason is ott vannak Oli oldaláról, akik mindenben segítségére lesznek a lánynak és ez valamilyen szinten igaz is, de valahol mégis történt valami, ami miatt olyan élete lett amilyen. Mivel nem sok információt kaptunk az életéről és persze a gyerekkoráról meg az apjáról sem, így a morzsákra tudok támaszkodni, viszont azok nem pontosak, csak képzelgések, amiket én gondolok, hogy így történhetett. Sophia egy bárban dolgozik, ahol nem igazán jön ki a főnökével, mondjuk, ha a volt pasim lenne, én se jönnék ki vele és közben kicsit máshogy próbálja kiegészíteni a keresetét és elég pénzt, hogy megtudjon teremteni, majd mindent a számára legfontosabb személynek. Viszont elkövet egy hibát és egyetlen szerencséje, hogy valaki a múltból felbukkan és segítségére lesz. Az elején ódzkodik a dologtól, de nem sok választása van és utána olyan személyekkel kerül kapcsolatba, akik teljesen más megvilágításba teszik az anyját. Olyan világ nyílik ki előtte, ahova soha nem akart kerülni, de nem tudta, hogy mindig is ahhoz a világhoz tartozott az édesanyja miatt. Én nem lennék meggyőződve, hogy a későbbiek folyamán nem lép majd az anyja nyomdokaiba, ha egyre több ember rájön, hogy ki is ő valójában.

 

Egyben az egész:

Rengeteg mindent tudnék még írni, de egyáltalán nem szeretném, hogy spoileres legyen a bejegyzés. Viki egy rendkívüli jó könyvet hozott össze megint és ezt annak ellenére mondom, hogy nekem voltak hiányosságaim. Tudom, hogy nem egy Főnök hármat szeretett volna ebből kihozni, hanem Sophia történetét akarta megírni mégis annyi morzsa volt benne, hogy nekem szükségem van egy harmadik részre. Az írónő pedig pont ezért az egyik legjobb. Mindig többet akarunk kapni a könyveiből. Mindent tisztán akarunk látni és már az apró morzsáknak is úgy keressük a jelentését, mint egy megszállott, hisz bármi lehet egy újabb nyom valakihez, akire mi nem gondoltunk. Én összességében szerettem a könyvet. Amit vártunk azt szerintem megkaptuk, de azért nem mondom, hogy a Főnök 2 és az Orosz Rulett közötti időszakból nem szeretnék egy könyvet vagy novellát. Viszont én már ennek is örültem, egy újabb remek könyv, egy csodálatos írónőtől, mert az alvilág nem is olyan sötét, ha tudod, hogyan kell játszani benne.

Értékelés:


Idézetek:

„Senkit nem engedek túl közel magamhoz, mert már megtanultam, hogy annak sosincs jó vége.”

„A szívem megszakad, de meg kell tennem.”

„Az már biztos, hogy bármelyik kaszinóba is vigyen ma az utam, az első kört a bárpultnál fogom megtenni.”

„– Elmondom, hogyan működik ez. Ha kérsz tőlem valamit, annak ára van. Ezt jól jegyezd meg!”

„Van, hogy az élet keresztbe tesz nekünk, de mindig felajánl egy új lehetőséget.”

Ha felkeltettem az érdeklődésed

RENDELD MEG!

Libri

Álomgyár

Lira

Köszönöm, hogy benéztetek,

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.